Megvették a Sennheiser fejhallgatós üzletágát

A többek között hallókészülékekre specializálódott, svájci Sonova vásárolta meg a Sennheiser fejhallgatós ágazatát.

Az orvosi audiomegoldásokkal (többek között hallókészülékekkel) foglalkozó, svájci Sonova felvásárolta a német Sennheiser fogyasztói elektronikai eszközökkel foglalkozó üzletágát.

Ez azt jelenti, hogy innentől a Sonova kezében vannak a Sennheiser fejhallgatói, vezeték nélküli fülhallgatói, hangprojektorai.

A Sennheiser már februárban elárulta, hogy vevőt keres a fogyasztói üzletágára, mert túl nagy nyomást gyakorolnak rá a riválisok. 2019-ben még rekordeladásokat ért el a fogyasztókra koncentráló részleg, de a riválisok miatt így is veszteségesek voltak, és végül 650 dolgozót kényszerültek elküldeni. Ennek ellenére sem javult a helyzet, így nyitottak voltak bármilyen megoldásra.

A megoldás végül a Sonova ajánlata lett, Andreas és Daniel Sennheiser szerint nem is találhattak volna jobb partnert. A Sonova szerintük nem csak a szenvedélyüket osztja az audiomegoldások kapcsán, de elkötelezett a magas minőség és a hasonló üzleti értékek iránt.

A Sonova kijelentette: a termékeket továbbra is a Sennheiser márkanévvel árulja majd, a kínálatát pedig tovább bővíti a jövőben. A felvásárlás a Sonova szerint 200 millió euróba kerül, az ágazat pedig éve 250 millió eurós bevételt tud termelni. A hatóságok az év második felében bólinthatnak rá az üzletre.

Azóta történt

Előzmények