Del(l)előn áll a Vodafone 3G-je

A Dell bejelentette, hogy a Vodafone harmadik generációs vezeték nélküli szélessávú technológiáját beépíti a Dell notebookokba – egyelőre csak az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban. A Dell célja, hogy kibővítse a felhasználók vezeték nélküli kapcsolat-opcióit azáltal, hogy integrált hozzáférést biztosít a Vodafone nagysebességű vezeték nélküli adathálózatához a fenti országokban.

Az opcionálisan integrált HSDPA kapcsolattal rendelhető notebookok a jelenlegi 3G letöltési sebességet körülbelül négyszeresére növelik. A használt technológia visszafelé is kompatibilis lesz az UMTS – más néven 3G – technológiával és a GPRS adathálózattal. A Dell az első olyan jelentős PC beszállító, amely több régióban bejelentette a vezeték nélküli szolgáltatókkal, köztük a Vodafone-nel létesített partneri viszonyt.

"A Dell együttműködés fontos része a Vodafone azon tervének, hogy ellássa a fogyasztókat új, HSDPA alapon működő mobil megoldásokkal annak érdekében, hogy maximalizálja a mobil szélessáv előnyeit" – mondta Nick Jeffery, a Vodafone globális marketing igazgatója.

Azóta történt

 • Magához tért a Dell

  A várakozásokat felülmúló eredményt jelentett a világ legnagyobb PC-gyártója. A tárolóeszközök és a notebookok mentek a legjobban.

 • Mobilon is nézhető a Megasztár

  A T-Mobile 3G-s telefonokkal rendelkező ügyfelei menet közben is nézhetik a népszerű tehetségkutatót.

 • Lassul a Vodafone

  Az idei évben gyengül a nyereségráta, és csökken a forgalom növekedési üteme. Az ez évi mérleget óriási értékcsökkenési leírás rontja.

 • A Vodafone mától bővíti 3G szolgáltatásait

  Multimédiás szolgáltatásokkal és új készülékekkel bővül a mobilszolgáltató 3G-s kínálata.

Előzmények

 • Kedvezőbb a mobilinternet

  A Pannon GSM új csomagjával külföldön – a partnerhálózatokon – az eddiginél kedvezőbb díjszabással netezhetünk.

 • Európa lenyomta Amerikát

  Az európai PC-eladások első ízben körözték le az észak-amerikai mutatókat, a legdinamikusabban ugyankkor Ázsia fejlődik.

 • Pálfordulás a Dellnél?

  Ezúttal is egy elemzőtől származik az értesülés: a vezető PC-gyártó fél éven belül feladja exkluzív Intel-pártiságát, és nyit az AMD felé.