Nagy pofont kapott a tőzsdétől a Deezer

A franciák egyik büszkesége rögtön az első tőzsdei napján 35 százalékot zuhant, a befektetők nem bíznak abban, hogy labdába rúg a Spotify és az Apple Music mellett.

A franciák nagyon szeretnének erősíteni a tech szektorban, sok milliárdos startupot és több EU-s tech óriást akarnak a következő években látni. Ezért aztán különösen fájó pofon volt a franciák számára, hogy az egyik büszkeségük, a Deezer rögtön az első tőzsdei napján 35 százalékos zuhanást produkált.

A streamingpiac és a tech szektor ugyan nem olyan felkapott jelenleg befektetői szempontból, de a jelek szerint nem hisznek benne, hogy a francia zenei streamingplatform labdába rúghat a kiélezett harcot produkáló szektorban, a Spotify és az Apple Music ellen.

A Deezer az egyik olyan tech cég volt Franciaországban, amelynek értéke meghaladta az 1 milliárd eurót.

Elemzők szerint a riválisoknak kevés esélye van az amerikai óriásokkal szemben, amelyek nagy költségvetéssel dolgoznak és más forrásokból is tudják finanszírozni tevékenységüket, nem  a zenei streamingplatforumjuk pénzügyi teljesítményétől függenek.

A Deezer kapcsán nem csak a növekedést, de a nyereséget is megkérdőjelezik a jövőre nézve.

A francia pénzügyminisztert egyébként nem érdekli a nagy árfolyamzuhanás, Bruno Le Maire szerint a Deezer IPO-ja egy gazdasági és technológiai siker, továbbá egy kulturális sikertörténet is, amely megvédi a kultúrájukat és zenei hagyatékukat.

Azóta történt

Előzmények