Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Mondjuk addig (lenne) jó, amíg csak az ilyen, már-már teljesen felesleges dolgokról, luxusról kellene lemondania az embernek. De attól tartok, lesz ez még rosszabb...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Assimilator
őstag
A Pepco és alapvető termékek egy mondatban elég erős.
Egyébként mind a zene, filmek, játékok és hasonló szórakoztatási formák a járvány miatt egy nagyon "torz" 2 éves időszakon van túl. Sok olyan is előfizetett valami marhaságra akinek soha nem is volt ideje/ingere ezekre. Most csak korrekció zajlik. Persze a befektetők már pánikolnak és jó pár ember életének megtakarítása megy majd a levesbe, de ez a "játék" már csak ilyen. -
nubreed
veterán
Arra felé nincs rezsicsöki (azt nem ebben a topicban kell eldönteni, hogy ez amúgy jó vagy rossz) ha jól tudom, ott eléggé elszálltak az energia árak (is), nem csoda, hogy spórolnak, meg már a covid hatás sem él, amit Assimilator is ír. Bár az átlag brit még mindig sokkal jobban keres mint az átlag magyar.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
bteebi
veterán
"Bár az átlag brit még mindig sokkal jobban keres mint az átlag magyar."
Ez ugyan igaz, de (normális eloszlást feltételezve) az átlag alatt keres az emberek kb. fele. És ott nagyon sokan élnek albérletben, többnyire pont azok, akik az átlag alatt keresnek (vajon miért...). Az élelmiszer ugyan olcsó (akár még olcsóbb is, mint itthon), de a bérleti díjak magasak (a council tax is), és a szolgáltatások drágák, vagy nagyon drágák. Ovi-bölcsi meg fizetős, akár 1000 font/gyerek/hó. Ilyen költségek mellett kipengetni még a rezsit is... hát nem mindenkinek egyszerű.
Amikor még kint éltem Angliában, Cambridgeshire-ben, ami a tehetősebb megyék egyike, volt egy rádióhír arról, talán 2019 körül (szerintem még a Covid előtt), hogy a Cambridgeshire-i családok kb. negyede (!) nem tudja majd fizetni a fűtést. Pedig ott viszonylag ritkán van fagy, és az angolok eleve jobban bírják a hidegebb lakókörnyezetet, 18°C-on már szerintem nagyrészt elvannak.
És ez egy gazdagabb megyében volt, nem pedig egy volt ipari/bányász területen.
-
k-adi
nagyúr
Nincs pénz, nincs luxus.
Majd elkezdenek nyavajogni a megválasztott vezetőiknek..
-
nemlehet
őstag
Ellenben ott jóval alacsonyabb az áfa és a fizetésedből is kevesebb adót fizetsz. A legtöbb britet nem maga az áram ára vágja földhöz hanem a totális szigeteletlenség.
Ott is elég olcsó volt a fűtés, iszonyat mennyiségű energiát elpancsolnak mert se egy dupla ablak se 1 mm szigetelés a házak jelentős részén.
Akiknek normális pecója van az kb észre sem veszi, nah bumm 30-50 fonttal többet fizetek. Kb 2 ebéd ára.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
gliskard
senior tag
újraindul a torrent...
-
gliskard
senior tag
-
btprg
senior tag
Az a probléma, hogy a fejekben mentek el a dolgok rossz irányba. Ma már alapvető igény, hogy a világ összes zenéjét akarja hallgatni valaki, valószínűleg azért, mert a zenehallgatás az emberek nagy részénél egy ilyen háttértevékenységgé vált. Nem élvezetből hallgatják a zenét néha, megfelelő körülmények között, hanem mint háttérzaj kell menjen reggeltől estig. (Mintha nem néha ennénk egy kis csokit, hanem reggeltől estig ennénk egyiket a másik után megszokásból.) Így már nem is elég pár száz szám, pár tíz album, mert gyorsan ismétlődne ha megállás nélkül megy. A rádió meg nem menő, mert az olyan múlt századi. Meg egyébként is minden most azonnal kell, és én döntsem el. Ez valami pszichológiai probléma is lehet, hogy állandóan kell a zaj, a pörgés, meg leszarni a környezetünket és bedugni a fülünket mindenhol.
Szerintem nem hatalmas probléma, ha van néha egy-egy ilyen válság, és az emberek kicsit átértékelik hogy mi is a fontos.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
bencze
senior tag
Megdöbbentő, kb 10% infláció van és ez azt jelenti, hogy az embereknek ennyivel kevesebb az elköltendő pénzük... ki hitte volna...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
k-adi
nagyúr
"Ez valami pszichológiai probléma is lehet, hogy állandóan kell a zaj, a pörgés, meg leszarni a környezetünket és bedugni a fülünket mindenhol."
Igen, erre a jelenségre én is felfigyeltem, egyre jelentősebb főleg a fiatalok (10-30 közöttiek).. de ez már 5-10éve is ilyen volt -
törölt tag
Nekem van olyan sejtésem, hogy a többség a második-harmadik-negyedik szolgáltatást mondta csak le, és nem a zenei streaminget hagyta el.
-
bteebi
veterán
Így igen. De amúgy se kötekedni akartam, csak megjegyeztem azt, amit sajnos sokkal kevesebben tudnak, mint kellene.
#9: Ott amúgy a szigetelés sokkal kevésbé indokolt, és ma már azért elég ritka a szimpla üvegezés. A legtöbb helyen normális, műanyag nyílászárók vannak - amik amúgy jobban néznek ki, mint az itthoniak.
#13: Szerintem némi túlzással szinte csak az nem korszerűsített legalább részben, aki nagyon nem akart. Meglepően sok házon van pl. új tető (vagy legalábbis új cserepek). A falak szigetelése persze tényleg sok helyen hiányzik. Hozzátenném, ahol megoldható, hogy ne legyen minden szoba egyformán fűtve - és akár nincs is rá szükség -, ott ne is fűtsék be. Persze az nagyon szomorú, ha ez nem egy tudatos fogyasztói döntés, hanem a kényszer...
[ Szerkesztve ]
-
totron
őstag
Mégis ebből a világ összesből egy nevetségesen szűk tartományt sikerül újra és újra kicsipegetni. Javult a helyzet, nem mondom, hogy nem, a streamingekkel, de a rendelkezésre álló zenék számosságához, sokszínűségéhez képest, na meg az igényes előadók igazi zenéinek elkerülését tekintve igenis nevetséges a helyzet. Így aztán a közízlést valahogy nem féltem, egy alap Youtube-on is eljátszódik a gyermek, ami épp van, az jó az. Tévedés ne essék, a többségnek nem elrugaszkodás egy kereskedelmi rádió hallgatásától és annak szintjétől a netes lehetőség, hanem folytatása annak. Ezt te háttérhallgatásként fogalmaztad meg.
#17 Balika911, az már épp elég károgni való a befektetőknek. Csodálkozunk, hogy miért vannak bedugva a fülek, mitől vannak a kényszeres cselekmények, mint mellékhatások. Valamelyik előfizetéseddel el kell nyomni a másik 3-at, na!
#20 bteeebi, nálam rendszeresen leírják magukat a kajakidobálásaikkal. Nem tudom változóban-e a helyzet érdemben, de eszméletlen pazarlással élnek tipikusan. Rá lehet vágni, hogy persze, hogy megváltozott ez, hiszen csak rá kell nézni a jelenlegi állapotokra, de én még mindig azt mondom és sejtem, hogy a kidobás kultúrája még ilyen szarzivatar közepette is sokkal lassabban múlik, mint kellene. Nem vagyok ott, cáfoljon rám valaki saját tapasztalatból, jól fog esni az ellenkezője.
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Mármint az angolok kidobják a kaját?
Én az ökológiát csúcsra járattam azzal, hogy eltanultam a kutyáktól és macskáktól, hogy még a tányéromat is kinyalom az étkezés befejeztével. Csak előnye van: Minden tápanyag a gyomromba kerül
, mivel tisztább a tányér kevesebb mosogatószer kell az elmosáshoz, aki pedig kézzel mosogat annak így kevésbé kopok a műanyag szivacsa is, ergo kevesebb mikro műanyag jut a lefolyóba, ami ki tudja hol végzi, mennyire profin tisztítja meg a csatornázási művek vagy jut a talajba, vizekbe végül, és gyorsabban is el lehet mosogatni, kevesebb vízzel.
Amúgy nem kamuzok. Szimplán racionális érvek mentén bevezettem szokásként.
Jevons paradox
-
szaszimi
tag
plusz ugye, youtube, a soundcloud, a spotify mind dragabb a szigetorszagban, mint a vilag tobbi 99 szazalekaban... ilyen felar szerintem indokolatlan es gusztustalan.
ja es persze az se mukodik, hogy bar itt angliaban lakok, de vpn-rol magyar teloszammal, bankkartyaval regelek, mert ha angol iprol hasznalod, 2 het utan letiltanak... most a telora is vpn-t elofizetni, meg allandoan azzal szerencsetlenkedni ha zenet hallgatnal... egyszeruen nem eri meg. marad a vanced.[ Szerkesztve ]
-
totron
őstag
válasz
Aprósólyom #24 üzenetére
A duplázást az illesztések minősége is leköveti vagy nem és ugyanott van a történet? Illesztés, mint: le lehet még látni az emeletről a földszintre a padló mellett? Mikor arra felé szimatoltam ez nem számított extrém példának, ma nem tudom mi van.
Hüvelykujj külső élével jól lehet ki lehet nyerni az utolsó molekulákat is, így nem viszel fel annyi bacit a felületre, mint a nyelveddel tennéd, amik aztán gonoszul iterálódhatnának szabad levegőn. Egy leleplezős-vakus fotós lekapáshoz kétségtelen, hogy a nyalásos technika az alkalmasabb: éjszakai állatként pusztítod a spejzet.
Áztatással-elmosással, időnként checkpointokon való, nem karcoló súrolással, ha kell, kiváltható a mosogatószer, mint vegyszer, ami nélkül ugye nem lehet élni, de mégis inkább vígan lehet élni és mennyi szarra igaz ez még........
(#26) szaszimi, nincsenek birtokomban statisztikák, de jószerivel nem az van, hogy a könnyen, máshonnan is beszerezhető zenéket hallgatnak rajta az emberek, nem? A mainstreamet vagy ahhoz igen közelieket. Mint az HBO-nál, előfizet a sláger miatt, a specifikus, exkluzív részeket nem érinti és csak a feeling, birkaösztön, a kényelem, mint előre megrágott szerkezete a kínálatnak a vonzó. Mert így nem csoda, hogy a pandémia reméljük nem csak átmeneti kivonulásával elengedődik az n+1. account.
-
gliskard
senior tag
A falak szigetelése nélkül a ház részleges fűtése is erős energia pazarlás. A cserép csere pedig az energetikai problémákon nem sokat segít. Egyébként a "műemlék védelem" miatt Angliában sok helyen nem, vagy csak nagyon drágán lehet kívülről szigetelni az épületeket. Illetve a régi épületekben a gyenge huzat egy megszokott és "előnyként emlegetett" dolog, ami szintén komoly energia pazarlás ha fűteni vagy hűteni kell az épületet.
A Briteknél nagyon sokáig nem fektettek különösebben nagy hangsúlyt az lakóépületek korrekt hőszigetelésére, sokáig úgy voltak vele, hogy közvetetten "ezzel is támogatják a bányászatot".
De Magyar országon is fordítva ülünk a lovon, mert a fűtés korszerűsítési támogatásokat részesítették előnyben az épület szigeteléssel szemben, ami hosszú távon szintén problémás.[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
őstag
Az épület szigetelési támogatások már vagy 10 éve lefutottak. Azóta az új építésű lakásoknál is emelték a lécet. Vagyis logikailag most az épületgépészet következik. Az más kérdés, hogy a panelházakon lévő 10cm-es szigetelés a semminél több, a kívánatosnál meg kevesebb. A lakás meg továbbra is meleg, mert vákuum kamrás műanyag nyílászárón keresztül a nap minden további nélkül felmelegíti a légteret. Érdemes lett volna az ablakokat UV fóliázni. És a vékony szigetelés miatt még akkor sem lenne biztos, hogy nem kelne el egy légkondi.
Hozzásszólás a cikkhez: ha mi takarékoskodunk, az ukránok legyőzik helyettünk (is) az oroszokat. Meg lett mondva. Tessék szépen takarékoskodni!
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2
-
bteebi
veterán
"Itt konkrétan a brit piacról volt szó, akik világviszonylatban a 3. helyen állnak a TV műsorok/sorozatok kalózkodásában."
Ehhez tudnál forrást adni? Erősen meglepett... Amikor annak idején a Big Bang Theory friss részeit szedtem, akkor legalább kétszer kaptam emailt a szolgáltatómtól (Virgin), hogy a fostos, drága, optikainak hazudott koaxos netjükkel (kb. 40 Mbit/s és talán 30 font/hó) letöltöttem azt, aminek előző nap csak a végét láttam a Freeview csatornák között...
Annyiban mondjuk "korrektek" voltak, hogyha pl. magyar gyártású sorozatrészt vagy épp TV ripet töltöttem le, az nem érdekelte őket.
-
Fritz Teufel
őstag
Néztem statisztikákat, tavaly a britek olyan 8. magasságában végezhettek. Már ami a kalózoldalak látogatását illetni, nem a letöltést. Minden esetre már ez is beszédes szám. És ez az idén romlani fog. A kérdés, hogy kik lesznek a legnagyobb kalózok: az oroszok vagy valamelyik nyugat-európai ország beelőz
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S20+ 5G; PocketBook Touch HD 2
-
1dude
aktív tag
-
kilua
senior tag
Sőt a 80as években divatba jött a zsebrádió/walkman, most a stream ugyanez csak algoritmus jobban személyre szabja hogy kinek mi tetszik.
#14: Igen elérhető a világ összes zenéje, nem csak nyugati zenék mint régen hanem akár kelet ázsiaiak is.
Egyébként attól hogy lemondják még használják csak maximum reklámokkal vagy trükköznek (vanced vagy kiwi browser kiegészítőkkel)
[ Szerkesztve ]
-
1dude
aktív tag
válasz
Assimilator #38 üzenetére
Ha elolvastad volna, akkor rájösz, hogy nem torrentfreak.
Új hozzászólás Aktív témák
it A jelentések szerint egyre többen kényszerülnek takarékoskodásra, a britek az első negyedévben több mint 1 millió zenei előfizetést mondtak vissza.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Az AI már most fenyegeti a fizetéseket
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Óra topik
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Aliexpress tapasztalatok
- Autós topik
- ollie: Olcsó (budget) Gamer konfig 2023 vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok