DDoS támadás a pozsonyi Új Szó kiadója ellen

Pénteken és a szombati nap folyamán több nagy erejű crackertámadás érte a pozsonyi Sme napilap internetes portálját, tájékoztat az érintett újság hírportálja. A támadás következtében péntek este hét órától közel három órán keresztül nem volt elérhető a www.sme.sk weboldal. A SME-vel egy kiadóhoz tartozó Új Szó weboldala sem működött rendesen. Szombaton délben a támadás még nagyobb erővel ismétlődött meg, közel három órán keresztül nem működött a SME weboldala.

A szerkesztőség tájékoztatása szerint világszerte körülbelül 1500 szervercsoport vett részt a támadásban, másodpercenként több, mint 100 ezer hamis csatlakozási kísérletet generálva. A SME-t kiadó Petit Press szerverei nem bírták a támadást, túlterhelődtek, így az oldal elérhetetlenné vált. A kiadó technikusai csak a támadásokat generáló hálózatok fokozatos letiltásával tudtak úrrá lenni a helyzeten, szombaton este fél hatra normalizálódott a helyzet, bár a támadások még folytatódnak.

A napilap a kiesések idejére a Google blogszerverén hozott létre egy ideiglenes blogoldalt (www.denniksme.blogspot.com), hogy biztosítsák híreik folyamatos elérhetőségét. A blog tájékoztatása szerint a támadók már ezt az ideiglenes webhelyet is megpróbálták feltörni.

Azóta történt

Előzmények