Letarolhatja az internetet a ChatGPT, segít benne a Microsoft

Kiszélesíti az igen népszerű ChatGPT elérését a Microsoft, nagyon felkapott téma lett a futurisztikus chatbot, ami mindent felforgathat.

A Microsoft tájékoztatása szerint kiszélesítik az OpenAI népszerű chatbotjának, a ChatGPT-nek az elérését. A Szilícium-völgyet és a tech szektort is lázban tartó szolgáltatás eddig előzetes formájában, az Azure OpenAI Service-ként volt elérhető a Microsoft felhős ügyfelei számára – most már széles körben is hozzáférhető, a várakozások szerint felforgathatja az internetet.

Korábbi jelentések szerint a Microsoft a kezdeti 1 milliárd dolláros befektetését további 10 milliárd dollárral toldaná meg az OpenAI vállalatban. Erről nem beszéltek.

Az AI-alapú ChatGPT hatalmas adatmennyiségen való képzés után új tartalom előállítására is alkalmas, verseket és számítógépes kódokat is tud írni – a Microsoft egyre több ügyfélnek biztosítja ennek elérését, és hamarosan a Microsoft felhőben is ott lesz. Azt azonban ellenőrizniük kell, hogyan tudják megelőzi a visszaéléseket, kiszűrni a káros tartalmakat, amiket a felhasználók bevisznek vagy amit a technológia előállít.

Nem csak a tech szektor, a kockázati tőkebefektetők is ráugrottak a témára, a ChatGPT-től már eddig is sokan várták, hogy lenyomja a Google-t és felforgatja a világot. Egyes cégek már arra is használják, hogy marketingtartalmakat hozzanak létre vagy egyeztessenek egy számláról. A nagy nemzetközi újságok pedig arra készülnek, hogy a tartalmakat összegzik és fordítják majd le vele.

Azóta történt

Előzmények