Bővíti komáromi gyárát a Nokia

A Nokia bővíti komáromi mobiltelefon-gyárát – jelentette be ma a finn vállalat. Az új beruházás eredményeként a szállítással és a szállítás előtt álló termékek előkészítésével kapcsolatos igények, valamint egyéb, például szociális feladatok ellátására szolgáló új épület felépítésére kerül sor. A helyszínt már kiválasztották, a munka rövidesen megkezdődik, és a közel 10 000 négyzetméter alapterületű épület várhatóan 2007 augusztusára készül el. A befektetés értéke eléri a 10 millió eurót – közölték.

A vállalat egyben azt is bejelentette, hogy Komáromban – hét évvel az üzem létesítése után – 2006 végén legyártották a háromszázmilliomodik mobiltelefont, amely egy Nokia 2310 készülék volt.

A Nokia a mobiltelefon-gyártási kapacitás növelése érdekében 1998-ban döntött úgy, hogy Magyarországon mintegy 100 millió eurós zöldmezős beruházásba kezd. Hazánkat és a komáromi régiót kedvező földrajzi helyzete, kiépült infrastruktúrája és jól képzett munkaereje miatt választották. A komáromi gyárban az első Nokia-mobil 8 hónappal az 1999. áprilisi alapkőletételt követően, 2000 januárjában készült el.

2004 januárjában a Nokia a komáromi gyáregység több mint 50 millió eurós beruházással megvalósítandó bővítését jelentette be. Ezzel a teljes gyártási terület több mint 50 000 négyzetméterre nőtt. A gyárban jelenleg több mint 4000 alkalmazott dolgozik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények