Használt telefonért plüssoroszlán


Forrás: Nokia

A Nokia nemrég második alkalommal indította el a használt mobiltelefonok begyűjtésére irányuló kezdeményezését a WWF-fel (a világ legnagyobb természetvédelmi szervezetével) közösen. Az akció keretében a szervezők arra is felhívták a telefontulajdonosok figyelmét, hogy az akkumulátorral rendelkező Nokia telefonok mellett a használaton kívüli Nokia tartozékokat is juttassák vissza a boltokba.

„Nagy öröm és bátorítás számunkra, hogy vidéken és a fővárosban egyaránt nagy volt az érdeklődés a telefongyűjtő akciónk iránt. Vásárlóink üdvözölték a kezdeményezést, és örömmel töltötték ki a WWF természetvédelmi kérdéssorát. A környezet megóvása minden egyes ember kötelessége. Úgy gondolom, hogy az újrahasznosítás kulcsa, hogy azt az emberek számára könnyűvé és elérhetővé tegyük. Miután bevontuk a lakosságot, folytathatjuk az ismeretterjesztést, ami elengedhetetlenül fontos, hogy eljusson a következő generációhoz is. Egyszerűvé akartuk tenni a mobiltelefonjaink és a tartozékok újrahasznosítását, ezért minden egyes Nokia boltban gyűjtőládákat helyeztünk ki. Ezenkívül további új módszereket keresünk, hogy az emberek visszajuttassák nekünk a leselejtezett mobil eszközeiket, és így biztosítsuk azok újrahasznosítását. Fontos célunk, hogy minden készüléket környezetbarát módon újrahasznosítsunk” – értékelte az akciót Greig Williams, a Nokia magyarországi ügyvezető igazgatója.


Forrás: www.nokia.hu

A WWF Magyarország több mint egy évtizede dolgozik azon, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelmi problémákra. „A Nokiával közös akciónkban évről évre egyre többen vesznek részt, ami azt jelenti számunkra, hogy az emberek megpróbálnak környezettudatosabban élni. Ez a közös akció a Nokiával segített küldetésünk teljesítésében, hiszen így üzeneteink még szélesebb rétegekhez juthattak el” – nyilatkozta Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatója.

Azok a telefontulajdonosok, akik a Nokia mintaboltokba visszavitték az akkumulátorral rendelkező használt Nokia mobiltelefonjaikat és kitöltötték a WWF természetvédelmi kvízét, egy WWF-logóval díszített plüssoroszlánt kaptak ajándékba. Az akció során több mint 1700 db plüssoroszlán talált gazdára. A kérdéssort helyesen kitöltők között 1 darab Nokia 5300 Xpress Music készüléket, 5 darab Nokia hátizsákot és 10 darab WWF pénztárcát sorsoltak ki a szervezők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények