Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » M2M rovat

Szupervékony áramkörök: akár egy tetoválás

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Maga a technológia nem új, de kutatóknak eddig még nem sikerült ilyen vékony megoldást kifejleszteniük.

A Wisconsin-Madison Egyetem kutatói egy különlegesen gyors, rugalmas, nyújtható, akár bőrön is hordható integrált áramkört fejlesztettek ki, mely terveik szerint nagy karriert futhat be az IoT, azon belül is a hordozható számítástechnika világában.

A 0,3 és 300 GHz közötti tartomány a következő generációs mobilfrekvencia működési területe, ezt igen jól ki lehet használni az egészségügyi informatikában is, hogy olyan monitorozó, diagnosztikai szenzorokat, eszközöket helyezhetnek el bőrön, melyek gyorsan és távolról is kontrollálhatóak, emellett jelentősen növelik a betegek komfortérzetét, hiszen a szokásos vezetékek és eszközök helyett csak vékony film kerülne a testére, pontosabban a bőrére.

Wisconsin-Madison
[+]

A kutatók nyilatkozata szerint az ötletet a sodrott telefonkábelek adták nekik, az áramkörök a mostani változatban akár 40 GHz-en is működhetnek.

Az ötlet nem nevezhető eredetinek, ami különlegessé teszi, az az áramkörök vastagsága: míg a hasonló megoldások kb. 0,64 milliméteresek voltak, ez a megoldás mindössze 0,025 milliméter.

Előzmények

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.