Böngészők harca -- újra!

A Netscape kontra Microsoft, az USA kontra Microsoft, a Sun kontra Microsoft pereket most hagyjuk. Mindenki tudja, hogy a vád a monopolisztikus viselkedés, és azt is, hogy egyik per sem lett túlzottan sikeres, a felperes szemszögéből.

Mégis "helyzet van", igaz, nem a bíróságon. Arról van szó, hogy -- nem túl meglepő módon, de -- ismét ilyen-olyan biztonsági réseket találtak az MS új operációs rendszerein, és ennek megfelelően a Microsoft arra kéri a felhasználókat, hogy töltsék le a szükséges javítócsomagokat (patch-eket).

Ezt a felhasználók meg is teszik, pontosabban meg is kísérlik. Ha Internet Explorer 5.0+ böngészővel vágtak neki a nagy feladatnak, minden bizonnyal sikerrel is járnak. Ám egy gyanútlan Netscape 7.0 user azzal a figyelmeztető szöveggel találta szemben magát, hogy "Internet Explorer 5.0+ kell a Windows Update használatához". Ez pedig még neki is gyanús volt, minden gyanútlansága ellenére.

Ha a hír igaz, akkor a Microsoft ismét olyasmit tett, amit sohasem szokott.

Azóta történt

  • XSetup -- Karcsúsított Windows, 2. rész

    Újabb rövid ismertető a bátrabbaknak, miként szerelhetik meg/szét Windows operációs rendszerük, értékes megabájtokat és sebességet nyerve. Csak erős idegzetűeknek!

Előzmények