Az AOL hadat üzen?

A Washington Post értesülése szerint az AOL Time Warner úgy döntött, ideje újra kiásni a csatabárdot, másképpen szólva, kesztyűt, azaz hogy inkább kalapot dobni a böngészőhadszíntér koronázott királyának, a Microsoft Internet Explorernek, és egyúttal az egész MS-brancsnak is.

Ez a legelegánsabban persze úgy képzelhető el, hogy az AOL tulajdonát képező Netscape eztán leginkább már nem MS alapokon működik. Hanem mondjuk Linuxon. Red Hat Linuxon. És mert az AOL-é "a világ legnépesebb online szolgáltatója" titulus, könnyen lehet, hogy ez a háttér egy ilyesmi projektet is sikerre visz.

Ha a részvényár szerinti 1.45 milliárd USD körüli biznisz megköttetik, a Linux végre ténylegesen nagykorúvá válna, hiszen így már a legmezeibb userek gépein dorombolna az alternatív oprendszer, amiről Linus Torvalds tán még álmodni se..

Ha a grandiózus tervek tényleg kikerekednek, az MS-nek erősen fel kell majd kötni a gatyát, persze csupán ezt az ünnepi alsót.. (van neki sok..)

A böngészőháború tehát könnyen új fejezethez érkezhet, amely már kicsit többről szól majd, mint az IE felhőtlen uralkodása, az Opera partizán akciói, nomeg a rosszabbnál jobb Netscape verziók debütje. Egyet mondhatunk: hajrá! :)

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt