Kvantumszámítógépekkel optimalizál a BMW

Honeywell kvantumszámítógépek segítségével próbálja kitalálni a BMW, hogy mikor a legjobb alkatrészeket vásárolni a beszállítóktól.

Több óriáshoz hasonlóan a BMW is úgy döntött, hogy megpróbálja hasznosítani a kvantumszámítógépek tudását.

Az autógyártó a beszállítóláncot próbálja optimalizálni ezek segítségével. Már élesben is tesztelik a Honeywell rendszereket azért, hogy a megfelelő időben vásároljanak alkatrészeket, a gyártás pedig soha ne akadjon meg.

Az optimalizáció azért is fontos, mert előfordul, hogy az egyik beszállító gyorsabban szállít le alkatrészeket, de van, hogy a másik ezzel egyszerre olcsóbban kínálja ugyanazt vagy valami hasonlót. A Honeywell H1 kvantumszámítógép képes a legoptimálisabb választások összehangolására.

A különböző komponensek és a számos beszállító kínálatának és árazásának nyomon követése azonban összetett feladat, ezért is reméli azt a BMW, hogy a kvantumszámítógépekkel sikerül majd fejleszteni a gyártási folyamatokat.

Nem a BMW egyébként az első autógyártó, amely kvantumszámítógéppel kísérletezik: a Volkswagen korábban a jobb forgalomirányító rendszerekhez kezdett el ilyen technológiát használni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BMW

Azóta történt

Előzmények