Feltörte a vonzó nők otthoni biztonsági kameráit egy technikus

Az illető felvette a saját e-mail-címét az emberek fiókjaihoz, majd a videós feedjeiket nézegette.

Az ADT biztonsági cég egy korábbi alkalmazottja beismerte, hogy feltörte azoknak az embereknek (főként vonzó nőknek) a kameráit, akikhez az eszközt ő telepítette Dallas térségében.

Telesforo Aviles célja az volt, hogy megnézhesse az emberek privát pillanatait. A hatóságok bűnösnek találták, és 5 év börtönbüntetést szabtak ki rá. A hatóságok szerint Aviles elismerte: megjegyezte, hol lakik számára vonzó nő, és bejelentkezett a fiókjukba azért, hogy szexuális célból nézegesse a nők videós feedjeit. Főleg meztelen nőket és párokat akart látni – vallotta be a bíróságon.

Az ügyfelek felvételeihez úgy fért hozzá, hogy a fiókokhoz a saját e-mail-címét is felvette, persze általában az ügyfelek tudta nélkül. Volt azonban, hogy azt hazudta, tesztelési céllal átmeneti hozzáférésre van szüksége.

A vád szerint több mint 200 ügyfél fiókjához szerzett hozzáférést, és 4,5 év alatt több mint 9600 alkalommal lépett be ezekbe.

Az ADT értesítette a történtekről az ügyfeleket, most azonban számos perrel kell megküzdjön, többek között egy csoportos keresettel is. Az ADT állítólag próbál kiegyezni az érintettekkel.

Azóta történt

Előzmények