Most épp Szingapúrban magyarázkodik a Binance kriptotőzsde

A hatóságok komoly figyelmeztetése után most Szingapúrban kényszerült korlátozni a szolgáltatásait a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje.

Nincs könnyű helyzetben a Binance, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, amely számos országban egyre nagyobb hatósági nyomás alá kerül.

Nemrég Szingapúrban kényszerült a szolgáltatásainak korlátozására, miután a helyi jegybank kijelentette, hogy a platform nem kínálhat fizetési szolgáltatásokat. A figyelmeztetés szerint a globális platform törvényt sért azzal, hogy a helyi lakosoknak fizetési szolgáltatást biztosít megfelelő licenc hiányában. Emiatt a Binance.com leállítja a szingapúri dollárral kapcsolatos fizetési opciókat és kereskedést, az appot pedig törlik a mobilos alkalmazásboltokból.

A szingapúri platform mentesült a korlátozások alól, így a felhasználókat arra kérik, váltsanak.

Sok ország hatósága nehezíti a Binance működését, amely így képtelen egyetlen platformról kiszolgálni mindenkit. Az utóbbi hónapokban különféle indoklással a brit, az olasz, a maláj és a japán hatóságok is felléptek a Binance ellen, de Hong Kong is. A Bloomberg szerint az amerikai igazságügyi minisztérium és az adóhatóság is vizsgálódik a Binance ellen. A cég ügyvezetője többször hangoztatta, jobb viszonyt szeretne a hatóságokkal.

Azóta történt

Előzmények