Hirdetés

Elon Musk és Mark Cuban szerint a dogecoin a legjobb csereeszköz a kriptopiacon

Mark Cuban kijelentette, hogy a legerősebb kriptopénz a dogecoin, ha csereeszközként kezeljük a digitális pénzeket – Elon Musk rögtön jelezte, hogy régóta mondja ezt.

Mark Cuban a múlt héten a CNBC-nek beszélt arról, hogy amennyiben a kriptopénzeket csereeszközként tekintjük, akkor ilyen szempontból a dogecoin és annak közössége a legerősebb a piacon.

A dogecoin lelkes támogatójaként ismert Elon Musk nem sokkal ezután jelezte a cikk kapcsán, hogy régóta mondja már ezt.

Mindkét celebritásnak tartott üzletember az erős közössége és az egyszerűsége miatt kedveli a dogecoint, és mindketten szerepet játszottak a szakértők szerint abban, hogy az elmúlt év során körülbelül 8000 százalékot nőtt a dogecoin árfolyama.

A szkeptikusok szerint ugyanakkor abszurd dolog csereeszközként tekinteni a dogecoinra, annak igen magas volatilitása miatt – ráadásul a használata is sokkal körülményesebb az átlagemberek számára egy vásárláskor, mint az elterjedt fizetése megoldások igénybe vétele. Sok befektető eleve nem tekinti értéknek az altcoinokat, azok árfolyamát ugyanis igen erősen befolyásolja, hogy mit gondol épp a közösségi média vagy a hírességek mit tesznek közzé.

Mark Cuban döntése értelmében egyébként a Dallas Mavericks ajándéktárgyakért már dogecoinnal is lehet fizetni március óta, idén nyárra pedig akciókat is hirdettek azok számára, akik ilyen kriptopénzzel fizetnek.

Musk májusban egyébként arról beszélt, hogy együtt dolgozna a dogecoin fejlesztőivel a kripopénz hálózatának tranzakciós hatékonyságnövelésén (a fejlesztések ugyanakkor egyesek szerint évek óta leálltak). Erről további információkat azóta nem osztott meg Musk, a dogecoin árfolyama azonban a mostani hírek kapcsán tovább emelkedett.

Azóta történt

Előzmények