Belekóstol a spamszűrésbe a Cisco

A hálózati eszközöket gyártó Cisco Systems 830 millió dollárt fizet készpénzben és részvényekben egy e-mail biztonsági termékeket kínáló, magánkézben lévő vállalatért, az IronPort Systemsért – jelentették be a felek a tegnap. A felvásárlás célpontja olyan berendezéseket (tehát nem szofter-, hanem hardvertermékeket) kínál, amelyek a vállalatok levelezését tisztítja meg a spamektől és a vírusoktól, férgektől. A kaliforniai San Brunóban működő cég védjegye egy olyan technológia, amely az üzenetekbe ágyazott internetes címek alapján képes kiszűrni a kéretlen leveleket. Ezt a megoldást a spammerek által alkalmazott új taktikákra válaszul fejlesztették ki, mivel ma már szövegek helyett gyakran csupán egy linket vagy linkeket tartalmaznak a bosszantó reklámüzenetek – ezekkel pedig a hagyományos, tartalomelemzést használó szűrők nem tudnak mit kezdeni.

A Cisco közleménye szerint a felvásárlásnak köszönhetően – amely a cég történetének ötödik legnagyobb értékű akvizíciója – még átfogóbb szolgáltatásokat nyújthatnak majd a vállalati ügyfeleknek. Ezt a nézetet az elemzők is osztják, hozzátéve, hogy egyben nő a nyomás az olyan, hasonló e-mail védelmi megoldásokat kínáló riválisokon, mint amilyen például a Symantec. Az IronPort egyébként éppen a tőzsdei bevezetést fontolgatta, ám végül azért döntött az ügylet mellett, mert a Cisco segítségével szélesebb ügyfélkört érhet el.

A cég viszonylagos függetlenséget élvez majd az akvizíció három hónapon belül esedékes lezárultát követően is, központja és vezetője is marad a helyén, és a Cisco a mintegy 408 alkalmazottat is igyekszik megtartani.

Azóta történt

Előzmények