A mobilok felé is nyit a Cisco

A Cisco Systems megállapodás kötött a kaliforniai San Joséban működő, magántulajdonban lévő Orative Corp. felvásárlásáról. Az Orative egyik alkalmazása révén a Cisco a mobilkészülékek piacára is kiterjesztheti egységes kommunikációs portfólióját.

A hálózatieszköz-gyártó idén márciusban jelentette be egységes kommunikációs rendszerének (Unified Communications) megjelenését, amely bármilyen méretű vállalkozás számára lehetővé teszi, hogy informatikai és telekommunikációs infrastruktúrájának egyesítésével egységes kommunikációs platformot hozzon létre. A Cisco hang-, video- és IP-kommunikációs termékekből és alkalmazásokból álló egységes megoldása hatékonyabbá teszi a vállalati kommunikációt, mivel a hálózatra épülő összes szolgáltatás bárhonnan, bármikor, bármilyen készülékkel elérhetővé válik.

A 2002-ben alapított, 33 alkalmazottat foglalkoztató Orative olyan mobilszoftver-megoldásokat fejleszt, amelyek a Cisco egységes kommunikációs rendszerének funkcióit a céges mobiltelefonokon is elérhetővé teszik. Az Orative Enterprise Software alkalmazással a munkatársak mobiltelefonjaikon céges konferenciabeszélgetéseket folytathatnak, meghallgathatják Cisco Unity hangpostaüzeneteit, kiszűrhetik a nemkívánatos telefonhívásokat és zavaró üzeneteket, valamint biztonságosan hozzáférhetnek a személyes és vállalati telefonkönyvekhez. A hívásvezérlés a Cisco Unified CallManagerrel történik, a konferenciák a Cisco MeetingPlace-en futnak, a Cisco Unity pedig a hangposta-szolgáltatásokhoz kínál platformot.

Az Orative-ért a Cisco mintegy 31 millió dollárt fizet készpénzben a megállapodás szerint. A szokásos szerződéskötési feltételek alapján létrejövő ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követően, várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének második negyedévében kerül sor.

Azóta történt

Előzmények