ELTE-s csapat nyerte a BeeSmarter 24 órás Mobil Programozó Csapatversenyt

Az eseményt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE-ITK), a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE), valamint a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közösen rendezte a hétvégén, a Magyar Telekom főtámogatásával. A BeeSmarteren 2-3 fős csapatok mérték össze tudásukat szombat déltől 24 órán át. A verseny résztvevői három különböző nehézségű és típusú feladattal találkoztak: virtuális jegyvásárlórendszert kellett fejleszteniük, kidobós játékot készítettek a virtuális valóságban, illetve készíteniük kellett egy, az emberi pulzushoz alkalmazkodó zenelejátszó programot, melyben a bioinformatika területét is érintetni kellett.

Hirdetés

A BeeSmarterre ellátogató 17 egyetemista és profi programozókból álló csapat között a Mezei Tamás Róbert, Szalkai Balázs és Véges Márton tagokból álló ELTE-s mELTEd csapat volt a legjobb, míg a második helyen a Lufthansa Systems Hungária BlackBone csapata, a harmadikon pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 0x00 csapata végzett. A nyertesek egy IEEE nemzetközi szakmai konferenciára látogathatnak, valamint a Telekom VOLT fesztiválra kaptak egyhetes páros belépőt.

BeeSmarter

Az egyetemisták mellett tehetséges középiskolások is megmutathatták tudásukat, akiknek egy pong játékot kellett elkészíteniük, ahol fontos szerepet játszott, hogy megtanulják a mobilokba épített szenzorok, pl. gyorsulásmérők használatát.

A programozók mellett dizájnereket is vártak a szervezők. A Magyar Művészeti Akadémia társszervezésével életre hívott BeeSmarter 24 órás Mobil Dizájner Versenyen a művészetis hallgatókból álló csapatoknak szorosan együtt kellett működniük a programozó társaikkal. A dizájnverseny legjobbja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Design Wrestlers csapata lett (Hangyás Gergely, Horváth Richárd, Magda Péter).

Azóta történt

Előzmények