Orosz csapat győzött a 24 órás programozóversenyen

Hirdetés

Bár nem sikerült jól a magyar csapatok számára az idei Challenge24, az extrém feladatok szavatolták a jó hangulatot az Óbudai Egyetem új épületében az április 26. és 28. között megrendezett programozóversenyen. A tavalyi győztesnek idén sikerült megvédenie a címét, az Egor Kulikov, Pavel Mavrin, Petr Mitricsev tagokból álló orosz Havka-papsztvo csapat végzett az első helyen. A legjobb magyar csapatnak a 18. helyet sikerült megszereznie.

Challenge24
A győztes csapat

A Havka-papstvo, Egor Kulikov, Petr Mitrichev, Pavel Mavrin tagokból álló orosz csapat nyerte a Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt. Az idén 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen virtuális térben kellett kerékpárt irányítani, valódi lézervágót vezérelni, számítógépes egeret irányítani a monitor fényének változtatásával, s ezeken kívül még 5 különböző feladattal, 24 óra alatt megbirkózni. A legjobb harminc csapat közé három magyarnak is sikerült bejutnia, akik a tizennyolcadik, a huszonegyedik és a huszonhetedik helyen végeztek a mezőnyben.

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) által szervezett verseny mögé idén is nagy hazai és nemzetközi támogatói közösség sorakozott fel, akik azt is fontosnak tartották, hogy saját munkatársaik is megmérettessenek a versenyen. Az SAP Hungary főtámogatása mellett a másik legnagyobb, gyémántfokozatú támogatóként jelen volt a magyar Fornax, akikhez a verseny 2000-es alapítása is fűződik. A verseny döntőjére ellátogatott az Neumann János Számítógép-tudományi Társaság alelnöke, Varró Dániel is.

A MAVE, 2000 óta rendezi meg a Challenge24-et, amely Európa legnagyobb platformfüggetlen versenyének számít, melyre évek óta járnak a legjobb programozókat tömörítő webportálok tagjai. A versenyre főként európai csapatok jelentkeznek, de az idei döntőbe is bejutott Európán kívüli csapat. A versenyen nem kizárólag a programozási nyelvek mély ismerete számít, hanem a problémamegoldási készség is: a verseny során a háromfős csapatoknak matematikai, algoritmizálási, képfeldolgozási, hardveres, de sokszor még fizikai ismereteket is igénylő feladatokkal kell megbirkózniuk. A verseny lehetőséget kínál arra, hogy a magyar hallgatók itthon, nemzetközi környezetben mérethessék meg tudásukat, a világ legjobbjaival.

Azóta történt

  • Már lehet jelentkezni a Challenge 24 idei versenyére

    A 14. Nemzetközi 24 órás Programozó Verseny az SAP Hungary főtámogatásával február elején indul.

  • Már Magyarországon vannak a legjobbak

    A 14. Nemzetközi 24 órás Programozóversenyre, a Challenge24-re már gyülekeznek a külföldi versenyzők is.

Előzmények