2018. január 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat

Az IPTV-vel bealkonyul a hagyományos tévézésnek

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: The Register

A jövő televíziója inkább a mostani internetre fog hasonlítani.

A londoni Lovelace Consulting legújabb tanulmánya szerint az IPTV – a széles sávú hálózatokon keresztül továbbított, nem kötött időpontokban sugárzott, hanem bármikor letölthető televíziós adás – öt éven belül felborítja a televíziózásról alkotott jelenlegi képet.

Hi​r​d​e​tés

Napjainkban körülbelül két és félmillió előfizetője van a különböző IPTV-szolgáltatóknak. Szakértők szerint ez a szám 2010-re a tízszeresére, 25 millióra fog nőni, az IPTV-ágazat pedig 10 milliárd dolláros biznisz lesz.

Dr. William Cooper, a tanulmány egyik szerzője szerint a digitális tévéműsorok ugyanazon protokollon keresztüli továbbítása, amely jelenleg az internet alapját adja, kiveszi majd az irányítást a szolgáltatók kezéből és a felhasználókéba helyezi át. A széles sávú televíziózás igen hamar alkalmazkodni fog a web tulajdonságahoz.

A gyakorlatban mindez annyit jelent, hogy soha többé nem fogja egy fontos tévéműsor befolyásolni a szabadidőnk beosztását – már akiét egyáltalán befolyásolja az ilyesmi –, hiszen a számtalan nemzetközi szolgáltató által nyújtott gyakorlatilag korlátlan műsorválasztékból mindenki a saját személyes műsorújságját állíthatja össze, és akkor nézheti meg a kívánt programokat, amikor kedve tartja.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.