Az EMC globális kutatóhálózatot indított

Hirdetés


Az EMC Corporation bejelentette az EMC Innovation Network nevű új hálózat megalapítását. Az egész világot behálózó együttműködő közösség az EMC kutatási és kiemelt fejlesztési erőforrásait, valamint az egyetemi kutatópartnereket és kulcsügyfeleket fogja össze. A kutatási hálózatban együttműködő partnerek az információs infrastruktúrák jövőjét alakító új technológiák kutatásán, feltárásán és alkalmazásán dolgoznak.

A vállalat bejelentése szerint, az EMC a már elkezdett speciális fejlesztésein és kutatásain túl, az EMC Innovation Network felállításával mélyrehatóan kívánja vizsgálni, hogyan történik az információtechnológia eljuttatása azok használóihoz, különösen, ami a felügyeletet és az információ tényleges használatát illeti. Az EMC Innovation Network keretében az EMC olyan területekkel foglalkozik majd, mint: szemantikus hálók, keresés, kontextusok és ontológiai nézetek; IT-irányításnál és üzleti IT-vizsgálatára használt szolgáltatásorientált infrastruktúrák; információcentrikus biztonság; Web 2.0-s tárolóeszközök, amelyek kényelmesen méretezhetőek felhasználók millióihoz; grid-alapú megoldások valós idejű, bonyolult adatelemzésekhez; az információs infrastruktúra szervezeteken belüli és kívüli virtualizációja.

Az új EMC Innovation Network segítségével az EMC mintegy 5000 műszaki kutató és fejlesztő egyesített tevékenységét hasznosíthatja; emellett összehangolhatja a kutatási erőforrásokat az egész világon, beleértve azokat is, akik az EMC indiai, kínai és oroszországi központjaiban (Center of Excellence) dolgoznak. Ezen túlmenően új és meglévő egyetemi és konzorciális kapcsolataival támogathatja az oktatási szektorral történő együttműködést.

Az EMC Innovation Network kiszélesíti a cég kapcsolatait a vezető egyetemi kutatási programokkal és konzorciumokkal. Ilyenek például a Parallel Data Lab a Carnegie Mellon Egyetemen; a Data and Search Institute az Indiana Egyetemen; az RFID Consortium for Security and Privacy, amelynek résztvevői között megtalálhatók a Johns Hopkins Egyetem és az amhersti Massachusettsi Egyetem oktatói; az Applied Crypto Group a Stanford Egyetemen; illetve a Center for Information Technology Integration a Michigan Egyetemen. Az EMC szponzorál kutatásokat a Northeastern Egyetemen és a Worcester Polytechnic Institute-nál is, valamint különféle egyéb kapcsolatokat ápol többek között a CalTech és az MIT intézeteivel, az Észak-Karolinai Állami Egyetemmel, valamint a világ számos más egyetemével.

„A globális együttműködés eredményeképp a kutatás-fejlesztés hagyományos modelljei már a múlté” – jelentette ki Jeff Nick, az EMC vezető alelnöke és technológiai igazgatója. „Az EMC Innovation Network ereje segíti a nyitottabb és gyorsabb felfedezési folyamatot, és ösztönzi a jövő információs infrastruktúráihoz a kritikus technológiák fejlesztését.”

  • Kapcsolódó cégek:
  • EMC

Azóta történt

Előzmények