Almás győzelem az Apple Watch pulzusmérős perén

Az Apple Watch és a pulzusmérős appok kapcsán perelt az AliveCor, de az Apple győzött.

Az Apple Watch és az Apple domináns szerepe kapcsán több pert is indítottak már, az egyik legnagyobb az volt, amit az AliveCor nyújtott be: azzal a váddal, hogy illegálisan monopolizálta az amerikai piacot az Apple Watch pulzusmérős appjai kapcsán a cupertinói cég.

Jeffrey White szövetségi bíró most azonban ejtette a pert, így az Apple-nek adott igazat az AliveCorral szemben – utóbbi maga is fejlesztett egy appot a rendellenes szívverések érzékelésére.

A döntés részleteit később hozzák nyilvánosságra. Az AliveCore jelezte, hogy nagyon csalódott, nem ért egyet a döntéssel, és fellebbezni szeretne.

Az Apple jelezte: a per megnehezítette, hogy fejlesszék az Apple Watch okosórát, amitől sok fogyasztó és fejlesztő is függ. Hozzátették: a döntés megerősíti, hogy ők nem versenyellenesek.

Az AliveCor arra is panaszkodik, hogy az Apple együttműködést ígért, ehelyett lemásolta és bereklámozta a technológiájukat, meghódítva a piacot. Vádolják a külsősök akadályoztatásával is az Apple-t (a rivális appok elérhetősége és a rendellenes szívverések azonosítása kapcsán).

Az Apple tagadja, hogy bármi rosszat tett volna, és közölte, hogy a versenytársaknak nincs joga a cég helyett dönteni dizájnkérdésekben.

Az AliveCor egyébként külön ügyet indított szabadalmi jogsértések kapcsán is az Apple ellen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények