Megint győzött az Apple: nem fizette túl Tim Cookot

Ejtette a bíró a pert, amiben azzal vádolták az Apple-t, hogy Tim Cookot és más vezetőket is túlfizettek.

Ejtette azt a pert Jennifer Rochon szövetségi bíró, amelyben az Apple-t Tim Cook és más vezetők dollártízmilliókkal való túlfizetésével vádolták, arra hivatkozva, hogy rosszul számolták ki a teljesítményhez kötött tőzsdei juttatások értékét.

A bíró szerint a vállalat megfelelően és precíz módon részletezett mindent, ahogy azt a SEC és a tőzsdei törvények előírják. Nem talált rá bizonyítékot, hogy az igazgatótanács helytelenül osztotta volna ki a juttatásokat, és közölte, hogy a felperes nyugdíjalap nem adott elég időt az igazgatótanácsnak, hogy egyeztessenek, mielőtt pert indított volna.

A panaszos fél szerint 2021-ben és 2022-ben 92,7 és 94 millió dolláros részvényjuttatásokat kapott Cook és négy másik vezető, pedig kevesebbet terveztek. A vád szerint nem csak rosszul számoltak, de a részvényeseket is félrevezették.

Az Apple dokumentumai alapján Cook 2021-ben és 2022-ben nagyjából 99 millió dolláros kompenzációt kapott, ebből több mint 82 millió dollár tőzsdei juttatás. 2023-ban összesen 63,2 millió dollárt kapott, a másik négy említett vezető fejenként bő 26 millió dollárt kapott az érintett három év mindegyikében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények