Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Nah erre kíváncsi leszek. Nyilván nekem mint felhasználónak semmi problémám nincs azzal, hogy csak applepay-el tudok fizetni, mert tökéletesen működik és itthon is már minden bank tudja.
Számomra milyen előnye lesz, hogy lesz más fizetési mód is a applepay/walleten kívül? -
fairi
addikt
Van olyan webshop ami gpay-t elfogad de Applepayt nem. Igaz a fordított eset gyakoribb.
Másik aki Androidról megy át, nem biztos kártyaadatait Apple-re akarja bízni. Tuti van iylen, de valszeg csak trollok.Androidon sokféle Pay app létezik, mostantól iphone-on is lesz alternatíva, gondolom felhasználok pár % érinti, vagyis nem hiszem ettől tönkre menne az Apple.
-
veterán
Én is symbian-android-ios-android-ios vonalon mozogtam. Nekem is elvan mentve a gpaybe egy csomó kártyám és ahol engedi a mai napig tudok onnan behozni kártyaadatokat. Mondjuk az hogy egy appban, vagy webshopon applepay-el lehet fizetni az rohadt kényelmes. Pl wolton és aliexpressen mindig azt használom. Pillanatok alatt ki tudod választani a megfelelő kártyát aztán csak dupla klikk és pipa.
-
Fr3eWar
őstag
Mire gondolsz ezzel?
Az NFC vezérlőt használhatják külsős appok, például a Finder relékhez van app, és lehet programozni őket iphone NFC chipen keresztül.
Vagy simán a parancsokba lehet különböző NFC tag-eket parancsokhoz fűzni, pont a napokban játszottam vele, van egy marék Pepperl+Fuchs tag az asztalomon egy projekt miatt, és próbálgattam iphone-al mire lehet jó. -
aujjobba
addikt
Az appok mukodesuket tekintve valahonnan letoltenek nehany fizetesi kulcsot (tokent), majd ezt hasznaljak el a fizetesi tranzakciokra.
Ezzel szemben az almanak hardveres tamogatasa van a token legyartasra, az orakban es a telefonokban is.
Emiatt az ApplePay fizeteshez nem kell semmifele halozati/internetes eleres, raadasul miota (evek ota) hasznalom soha nem kellett PIN kodot megadnom, mert a telefon/ora feloldokodja/faceID-ja eleg eros azonositas.
A hardvert biztonsagi okokbol szerintem nem fogjak megnyitni (secure enclave azt hiszem), igy az appok is max ezt a keruloutas tokenletoltos stb. utat fogjak tudni kovetni, szerintem. -
etnies
senior tag
Ugyanezt tudja a Google pay is, nekem 4 kártya van benne + benne van az összes pontgyűjtő meg egyéb. Meg a repjegyeim. Meg a szerdai Besiktas kosármecs jegyei, meg minden.
Olyan dolgoktól estek hanyat, ami bárhol elérhető. A hétköznapi használatban az Apple pay és a Google pay ugyanazt nyújta kb.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
GoldhandRent
őstag
új hsz: Jaj ne
válasz hsz: semmilyen.. számodra semmi előnye nem lesz, és le merem fogadni, hogy a külsős vergődés miatt a felhasználóbázis
keménymagfogja megszívni.
magyarbankos kártyám hozzá van rendelve az ApplePay-hez... mi a gyászért akarnék a magyarbankos fisfos használatatlan megbízhtatatlan random nem elérhető random nem működő appjukkal fizetni ????? olcsóbb ?? nem.. akkor ??#12Jonesy84 ha ez lesz, akkor keresztbe töröm a bankkártyám, és kp-val fogok fizetni még alin is
de legalább bankcsere[ Szerkesztve ]
-
-
Busterftw
veterán
Nem maradt ki par dolog a hirbol?
Mas forrasoknal emlitik, hogy ezekre a tranzakcioka is meg a fee, csak kevesebb. (27%, 22% attol fugg)szerk: utanaolvasva ez nem tartozik ide.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
remélem a mostani dolgok nem lesznek szétbarmolva.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Sir Gunar
aktív tag
Csak lesz ennyi esze az Apple-nek, hogy a sajátjait nem rontja el! Az lenne az igazi szívás ha az eddigi biztonság sérülne bármi külső hülyeség miatt, mert kell ennek sok semleges nemű EU vezetésnek és pribékjeinek. Félre értés ne essék, semmi bajom a sajátjukhoz vonzódóakkal, csak ne akarják már rám erőltetni "világnézeteiket"
-
anulu
félisten
-
mepet
addikt
Az Europai Unio ismet kiallt a piac szabadsaga mellett. Ez nem az a rablokapitalizmus, amihez az amcsik szoktak! Mutassuk meg nekik, hogy lehet ugy is elni, hogy a szabalyokat nem az oriasvallalatok diktaljak, hanem az Unio polgarai altal felhatalmazott csapat, akit magunk kozul valasztottunk, es akik mindannyian egytol-egyig ertunk dolgoznak. Raadasul igen kemenyen dolgoznak, ezt mutatja a DMA, ami egy korszakalkoto hatarozat, ami egy jobb, igazsagosabb es biztonsagosabb online teret biztosit minden EU polgar szamara!
Tessek tovabbra is ilyen hatarozottan betartatni ezt a nagyszeru szabalyozast, tovabbra sem engedhetunk teret a vilag leggazdagabb vallalatai oriasilobbikorrupcios erejenek, tovabbra is egyenes gerinccel, igazi peldamutato europai magatartassal utasitsuk rendre ezeket az oriasvallalatokat, mert mar nagyon elkanaszodtak. -
jaszy91
aktív tag
Csodálatos lesz, jönnek a bankok a saját szarjaikkal.
ApplePay-t használtam a Raiffeisen-nél. Bomba volt, azonnal és mindig működött.
Munkahelyet váltottam, Androidos telót kaptam. NEm vagyok finnyás, tökéletes számomra.
De androidon már kell egy RaiPay app, ami a fizetést végzi, hiába ott a GPay, amit Revolutra használok. GPay is tökéletesen működik. RaiPay app: lassú, többször nem is érzékeli hogy fizetnék.Tudnám mi értelme van ezeknak az appoknak, mikor ott az ApplePay és a GPay, amik tökéletesen működnek?
AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue // iPad Pro 11" 256GB Space Black // Apple Pencil Pro
-
arty
veterán
OTP-t már a 90es években otthagyta, akinek volt esze. A többieknek meg "mindegy".
#18 Sir Gunar semmi gond, ha te a bégetős fajta vagy, de légyszi engem ne korlátozzanak miattad
#22 jaszy91 ha a raiifffeisen nem hajlandó gpay-t engedni, bankot kell váltani. erste, kh engedi, de biztos van sok más is.
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Neurotoxin
őstag
Nap, mint nap látom, ahogy a közeli élelmiszer üzletben, fizetés közben mit handicapelnek az alapvetően techbarát vásárlók az Androidos/Google Pay-es fizetési megoldásaikkal. Az egyik barátomon is minden egyes alkalommal kuncogok, amikor az Androidos okosórájával próbál fizetni és második "próbálkozásra" közli a POS terminál fölött, hogy "mostmár jó lesz"...Ezzel szemben az Apple Pay egyszerűen működik (immáron rengeteg weboldalon/webáruházban is), odatartom a telefonomat (ki az Apple Watch-át) és már le is zajlott rendben a fizetés, a megszokott taptic engine 'kattanásának' kíséretében. Komolyan el kell rontani ezt a bevált gyakorlatot 3rd party alkalmazásokkal? A fejlesztőknek komolyan fel kell kötniük a gatyát, hogy ez rendesen működjön. Nyílván az Apple sem egy tökéletesen fedhetetlen cég, de egyre jobban azt gondolom, hogy feleslegesen vegzálja őket az EU. Csalódott vagyok.
[ Szerkesztve ]
18 éve a PH! lapcsaláddal!
-
arty
veterán
Nem engem korlátoz, hanem így most/majd "kényszert" érezHET a google (apple, stb), hogy ne csessze el a megoldását, mert "verseny" """van""". Vagy hogy ne kérjen AKKORA jutalékot, amekkorát nem szégyell.
Természetesen jelenleg nagyon kényelmesen elvagyok a google walletjével, mert széles körben támogatott és bízok is a G-ben (mármint hogy nem lopja el a pénzem... minden másom ellopja, nyilván )
#26 Neurotoxin mindig kuncogok, amikor az almás elképzeli, hogy a guglis-androidos szív. FYI - feloldom a telefonom, odatartom, fizettem, pá. EZ POKOL! (szerintem almán is így megy, nem?)
Szegény pici almádat azért vegzálják, mert egy kapitalista mocsok, aki legszívesebben mindenedet elszedné. Tudom, ez szerinted nem így van, ők a jézuska!
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Neurotoxin
őstag
Egy percig sem állítottam az ellenkezőjét és fentebb le is írtam, hogy nem messiás.
De cserébe legalább kiveszem a dobozból, beállítom az azonosítóimat és voilá, működik"az almás elképzeli, hogy a guglis-androidos szív" - Látom és tapasztalom, pont elég.
[ Szerkesztve ]
18 éve a PH! lapcsaláddal!
-
aujjobba
addikt
Most sem cseszheti el a sajat megoldasat, eleg nagy arcvesztes lenne.
A jutalek dologban nem tudom mi az igazsag, elvegre azt a banktol szedi be, a fene tudja a rivalasok mennyivel olcsobbak/dragabbak.
Szerintem egy banknak ugyanugy erdeke, hogy szeles korben elterjedt megbizhato megoldast hasznaljon (gpay/applepay), persze ki tudja hova fejlodnek a tobbiek, siman johet egy nagyonjo-nagyonolcso.En almat hasznalok, a felesegem droidot, mindkettobe beregelve ugyanaz a kartya (gpay-be/applepay-be), nem szokott egyikkel se problema lenni.
-
Shyciii
veterán
válasz Neurotoxin #26 üzenetére
Igazi nagy butaságokat írsz. Én lassan 1 éves vagyok almás, de előtte az Androidon sosem volt olyan, hogy nem sikerült volna elsőre a GPay-es fizetés, vagy ott görnyedtem volna a POS terminál felett, mert nem ment. De azért nyugodtan istenítsd az almát, attól hátha megnyugszol.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
A riválisok ugyanis nem igazán tudnak alternatív fizetési megoldásokat fejleszteni az iOS-es eszközökre, és az Apple Pay és Wallet appokkal versenyezni.
Ezért működött megbízhatóan. A biztonságról nem is beszélve. Nem lenne ezzel gond, ha a saját szarjaik mellett kötelező lenne az AP támogatása is. -
etnies
senior tag
Ez magyar balfaszkodás. Én is egyetlen kártyát nem tudok berakni a Walletbe, a magyar Raiffeisent. A nem magyar 4 kártyám hibátlanul benne van. 3 angol + 1 nemzetközi.
#13Big_Boss "Does Google Pay work without internet?You don't need to be connected to the internet for Google Wallet to work, however if you have a weak signal (and/or the cards show as empty grey boxes), it might be better to turn off mobile data and/or WiFi, Google Wallet will be able to make a limited number of offline transactions."
Nem unlimited, csak few. Gyakorlatban ennek sincs jelentősége.
-
aujjobba
addikt
-
jaszy91
aktív tag
Ha tudsz olyan bankot, ahol teljesen 0 Ft, azaz költségmentes a számlám, akkor szívesen.
Előre szólok, hogy nincsen. A Unicreditnél van a Partner Prestige, ami közelít a raffis csomagomhoz és natív GPay, de nem teljesen 0. Szóval köszi, maradok inkább itt.AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue // iPad Pro 11" 256GB Space Black // Apple Pencil Pro
-
aujjobba
addikt
Ezek tobbnyire promocios ajanlatok, amik bizonyos idore szolnak, ez a problema valojaban.
A rafi premium feltetelei nem valtoztak erdemben sokeve, meghatarozott osszegu jovairasnak kell erkezni havonta, es ennyi.
(egy osszegben, regebben max. 3 reszletben volt a kitetel, ez valtozott)#38 jaszy91
Erdekes az applepay-t meg tudtak csinalni, droidon meg ragaszkodnak ehhez a raipay csodahoz...[ Szerkesztve ]
-
Jonesy84
tag
válasz Neurotoxin #28 üzenetére
Nem a droidos szív, hanem aki nem tud GPayt használni. Apum OTP-s, mivel MasterCardos, nem tudott fizetni Simple-el, ezért ment a Curve kártya alá és GPay-el a fizetés. Minden probléma mentes volt, 1 év után megjelent a Simple+ ami már ment Master Card-dal is. 2 nap múlva mondta apum, hogy csináljuk vissza, mert ez egy használhatatlan vacak. Azóta is boldogan használja a GPay-t.
-
jaszy91
aktív tag
Hidd el, mindegyiktol volt ajánlatom. Az összes kalkulátort szetnyomkodtam.
Plusz nem árt elolvasni az apróbetűs részeket, mikor tényleges szerzodsz. Aztán kiderül, hogy ami ingyenes az csak első 1-2 évben, utána meg fizetsz vagy ilyen olyan megkötések vannak.
Erste-s voltam. Dolgozói szamlam volt.AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue // iPad Pro 11" 256GB Space Black // Apple Pencil Pro
-
vmarci21
tag
Egyrészt jelentős különbség van aközött, hogy nem akarsz mást használni, meg hogy egy monopol/oligopol helyzetben cég úgy dönt, hogy nem használhatsz mást.
Első esetben ha mindenki Apple Pay / Google Pay-t választja, akkor piaci versenyben bizonyultak jobbnak a többinél. A korlátozós esetben meg nem volt verseny..Másrészt az hogy most nem akarsz mást használni, nem jelenti azt, hogy később sem akarsz majd, pl. ha valaki kijön egy jobb megoldással, (ami csak akkor lehetséges, ha van esélye másoknak is ilyen alkalmazásokat fejleszteni), vagy ha Apple / Google valamit nagyon elront..
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
jaszy91
aktív tag
Nem értelek, bocsi. Senkire nem erőltettem rá a saját véleményem vagy döntésemet.
AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue // iPad Pro 11" 256GB Space Black // Apple Pencil Pro
-
etnies
senior tag
Amióta kormányunk bevezette a bankadót és társait, egyre drágábbak a számlák. Évről-évre növekszik. Sajnos kell egy magyar számla is, mert évente 1-2 hónapot otthon töltök. Raiffeisen-nél van Kiemelt dolgozói csomagom, de így is van valami havidíjam, talán 700 Forint.
Kíváncsi vagyok, mi a helyzet máshol Európában. 13 éve költöztem UK-ba és amikor számlát nyitottam, megkérdeztem, hogy mennyi a számlavezetési díj. A kérdést sem értették (minden ingyenes: számlavezetés, bankkártya, utalás, rendszeres beszedési megbízás, stb)Érdekelne, hogy mi a helyzet más, nyugat-európai országokban.
-
btprg
senior tag
Nem használtam ilyeneket sose, jól értem hogy ezeknek a szolgáltatásoknak az a lényege, hogy te pl. csak az Apple-nak adod meg a kártyaadataidat, és így nem kell megbízhatatlan webshop-oknál attól félni hogy ellopják őket?
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
etnies
senior tag
Igen. A mobilok Paypal-ja.
De egyébként a Wallet-ek többet is tudnak ennél, jegyeket, belépőket lehet belementeni és nem kell nyomtatni.Nekem a Google wallet-ben van 4 db bankkártya, 2 kosármeccs jegy, 2 repjegy, 2 vonatjegy, 5 db pontgyűjtő. Nyugaton hasznosabb, több mindent be lehet tenni, Magyarországon még sok bankkártyát sem....
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Mobil flották
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- EA Sports WRC '23
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
- Huawei P20 Pro 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 8T 4/64GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- -- ŐSZ INDÍTÓ HATALMAS RETRO PC KÉSZLET --
- Eladó Gamer PC
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen