Apple-Samsung: újra az iPhone gyártója maradt alul

Tegnap kiadott határozatában Lucy Koh bírónő gyakorlatilag véglegesen lezárta a Samsung és az Apple között folyó, legfontosabb részét illetően már a nyáron véget ért pert. A hosszas indoklást tartalmazó döntésben a bírónő egyrészt elutasította az Apple kérését a több mint egymilliárdos kártérítés összegének emelésére, mivel úgy látta, hogy a Samsung ugyan megsértette az Apple szabadalmait, ám mindezt „nem szándékosan” tették, másrészt viszont a Samsung új tárgyalásra irányuló kérésének sem adott helyet.

A mostani döntés annyiban lehet meglepő, hogy az augusztusi ítéletben még hét szabadalom esetében azt állapította meg az esküdtszék, hogy a Samsung szándékosan sértette meg az Apple jogait. Lucy Koh ítéletében erről annyit mond, hogy az Apple-nek kellett volna minden kétséget kizáróan bizonyítani az egyértelmű szándékosságot, ám véleménye szerint ez nem sikerült nekik, emellett a plusz kártérítés indoklására felhozott érvelés „inkonzisztens” volt, nem tudták igazolni, hogy milyen egyéb károk miatt kérik ezt.

Nagyon úgy tűnik, hogy a bár az említett augusztusi, totális Apple-győzelemmel végződött tárgyalás után a már nem esküdtszéki, hanem bírói döntéseken nyugvó „post-trial” szakaszt egyértelműen a Samsung nyerte meg, ugyanis a felperesnek a dél-koreai gyártó készülékeinek végleges amerikai kitiltását sem sikerült elérni, emellett Lucy Koh a kisebb jelentőségű panaszok esetében is rendre a Samsung javára döntött.

Azóta történt

Előzmények