Elképesztő MacBook Air hamisítvány Kínából

Hirdetés

A kínai másolóipar sokszor elképesztő minőségben tud termékeket gyártani. Ha valaki nem jártas a svájci órák világában, könnyedén hiheti egy Tissot-másolatra, hogy eredeti, még akkor is, ha fél óráig bámulta. Első ránézésre mindez megeshet az M.I.C. Gadget nevű oldal birtokába került MacBook Air másolattal is, melyet a gyártó szellemes módon AirBook névre keresztelt. Ára 500 dollár (115 000 forint), minősége pedig ennek megfelelő – csak az hiheti igazinak, aki még sosem látott igazi MacBookot.

A készülék eleve nem fémből, hanem műanyagból készült, de a unibody ház itt is megtalálható, ahogy a világító alma is. A billentyűzetnél is látszik, hogy valami nem stimmel, a Mac számítógépeken megszokott cmd gomb ugyanis hiányzik, Windows-logóval ellátott gomb viszont van a gépen. A méretek nagyjából megegyeznek, de a másolatnak kicsit vastagabb a kijelzője, mint az eredeti modellnek.

Döbbenetes, de a gyártó még a MagSafe névre keresztelt, Apple által levédetett, mágnesesen csatlakozó töltőt is lemásolta, mely ugyanúgy működik, mint az eredeti modellnél. Az érintőpad itt is multi-touch felülettel van ellátva, belül azonban más a helyzet, az Intel Core i5 processzor helyett egy 1,8 GHz-es órajelen ketyegő Atom D525-öt találunk a másolt portékában, mely mellett 4 GB rendszermemória és egy 32 GB-os SSD teljesít szolgálatot. A gép bootolási ideje közel egy perc, amivel a szilárdtest-meghajtókkal szerelet masinák között alighanem negatív rekordot állít fel.

Aki nézegetne még fotókat a kínai másolóipar legújabb és egyben talán legdöbbenetesebb termékéről, ide kattintva megteheti. Aki az eredeti tesztre kíváncsi, az az M.I.C. Gadget oldalán keresgéljen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények