Felrobbant az iPod, az Apple megpróbálta elhallgattatni a tulajdonost

Ken Stanborough a múlt hónapban véletlenül leejtette lánya iPodját, nem sokkal később a készülék nemes egyszerűséggel felrobbant a liverpooli családi házuk udvarán. „Sistergő hangot adott ki magából, éreztem, ahogy egyre jobban felforrósodik a kezemben, és mintha gőzölögni is láttam volna.” A férfi kidobta a vészesen melegedő médialejátszót a ház hátsó ajtaján keresztül, mire az eszköz „harminc másodpercen belül pukkant egyet, nagy füstpamacsot eregetett ki magából, majd felrepült három méter magasra” – írta le az eseményeket a családfő. Nem volt kétséges, hogy a család visszakéri a készülékért kifizetett 162 angol fontot (körülbelül 50 ezer forintot), azonban nem egészen az történt, amire számítottak: automatikus kártérítés helyett ugyanis az Apple csak bizonyos feltételekkel fizetett volna a megsemmisült iPodért.

A The Times brit napilap információi szerint a cég csak abban az esetben vállalta volna a család teljes körű kártalanítását, amennyiben ők aláírásukkal szentesítik a cég külön erre a célra megszövegezett megállapodási szerződését. A dokumentumban feketén-fehéren szerepelt egy olyan kitétel, melynek értelmében a vállalat kész jogi úton elégtételt venni a családon, amennyiben a megállapodás részleteit nyilvánosságra hozzák. Az ajánlat levélben érkezett a családfő postaládájába, miután a férfi beszámolt az eseményekről az Argos áruház illetékes osztályának, valamint telefonon beszélt az Apple egyik vezetőjével.

Stanborough, aki mellesleg elektronikai biztonsági termékekkel foglalkozik, megtagadta a megállapodás aláírását. „Rendkívül felzaklatott ez a levél. Nem kártérítést kértünk, hanem a pénzünket szerettük volna visszakapni” – mondta. „Ha akár csak véletlenül beszélünk valakinek az ügyről, máris perbe fognának minket. Úgy vélem, ez teljességgel felháborító” – tette hozzá.

Arra hivatkozva, hogy nem volt alkalmuk megtekinteni az összeroncsolódott készüléket, az Apple nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények