Visszahozza a webes appokat az EU-ba az Apple

Eltakarította az EU-ban a főképernyőn megjelenő webes appokat az Apple, de hatósági kritika miatt most visszahozza azokat.

Legyen szó az USB-C-ről vagy a sideloadingról, az Apple rengeteg EU-s terv ellen tiltakozott, ezek zömét azonban most kénytelen megvalósítani. A megvalósítás mikéntje ellen jelenleg is cégek tömegei tiltakoznak, mindkét oldalon sok a kritikus hang.

Sokan felháborodtak például amiatt, hogy az EU-s törvények miatt az Apple blokkolta a főképernyőn megjelenő webes appokat, amelyek megkerülve az App Store díjait, a fejlesztők weboldalán kínálnak előfizetéseket.

A hatóságoknak sem tetszett a webes appok blokkolása, így a kritikák után az Apple úgy döntött, visszavonja a döntését. Korábban összetett biztonsági és adatvédelmi aggályokra hivatkozva törölte ezt a lehetőséget, ami végeredményben önálló appként indította a főképernyős webes appokat.

Ezek most az iOS 17.4-gyel térnek vissza március elején, rögzítette az Apple, hozzátéve, hogy kéréseket kaptak az iOS-es főképernyős webes appok folytatólagos támogatására. Így az EU-ban visszatér ez a lehetőség.

Thierry Breton EU-biztos korábban többször kemény fellépést ígért az Apple ellen (is), amennyiben a változtatások nem felelnek meg az EU-s törvényeknek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények