Az Apple szerint még a hatóságokat is aggasztja a sideloading az iPhone-okon

Az Apple azt állítja, hogy még a hatóságokat is aggasztja az a tény, hogy kötelező bevezetni az iPhone-okon a sideloadingot.

Hosszú ideig próbált ellenállni az EU számos tervének az Apple, ezek közül talán a sideloading ellen tiltakozott a leghangosabban. A cég most azt mondja, hogy miközben fel kell nyissa az EU-s törvényeknek való megfelelés érdekében az iPhone és iPad készülékeket a rivális alkalmazásboltok irányába, addig az EU-s hatóságok maguk is aggódnak a sideloading okozta biztonsági kockázatok miatt.

Március 7-től a DMA keretében az Apple köteles alternatív alkalmazásboltokat kínálni az iPhone-okon, továbbá lehetővé tenni a fejlesztőknek, hogy ne az Apple in-app fizetési rendszerét használják (akár 30 százalékos díjak mellett).

Az Apple szerint EU-s és nem EU-s kormányzatok hatóságai és felhasználói egyaránt aggodalmukat fejezték ki, miközben a törvényhozók azt remélik, hogy a döntés segít felnyitni az appok piacát. Az Apple szerint eközben a védelmi és a banki szektorból is keresik őket a változtatások kapcsán, és biztosítékokat akarnak, hogy meggátolhatják a kormányzati eszközökön a kormányzati dolgozókat abban, hogy a sideloading mellett döntsenek. A legtöbb hatósági eszközön állítólag blokkolni akarják a lehetőséget. Az Apple szerint egyes hatóságok sem tőkével, sem személyzettel nem rendelkeznek ahhoz, hogy appokat ellenőrizgessenek, így ezt továbbra is az Apple-re és az App Store-ra bíznák.

További részleteket nem közölt az Apple.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények