Egyre népszerűbb a fizetős Mindig TV is

Az újra eladósorba került cég ma közölte, hogy jó ütemben halad a digitális átállás az Antenna Hungária által üzemeltetett digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat illetően: az ingyenes MinDig TV szolgáltatást már több mint 350 ezer háztartás veszi igénybe, a fizetős csomagokat kínáló MinDig TV Extra előfizetőnek száma pedig elérte a mérföldkőnek számító százezret. Ezzel az eredménnyel a három éve elindított MinDig TV Extra a hazai fizetős televíziós szolgáltatók közül az ötödik helyre lép előre. A közlemény felhívja arra a figyelmet, hogy az analóg lekapcsolást követően további jelentős fejlesztések várhatóak: a MinDig TV Extra családi csomag az egész országban elérhető lesz, illetve növekedhet az elérhető televíziócsatornák száma, illetve újabb szolgáltatásokkal bővülhet a termékportfólió.

Mint ismeretes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság március közepén publikálta az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolási időpontjait, a folyamat két lépcsőben valósul meg: az első ütemben 2013. július 31-én Budapest, Győr, Kab-hegy, Szeged és Szentes adókörzetekben szűnik meg az analóg földfelszíni televíziós sugárzás, helyébe a digitális földfelszíni televíziós sugárzás, a MinDig TV lép. A második ütemben az ország másik felén (Észak-Magyarországon, az Alföld északkeleti részén és a Dél-Dunántúlon) szűnik meg az analóg sugárzás 2013. október 31-én.

A hét ingyenes digitális tévécsatornát kínáló MinDig TV-t és a MinDig TV Extra alapcsomagját immáron a lakosság 98%-a el tudja érni egy szoba- vagy tetőantenna segítségével, a digitális földfelszíni adások 65 telephelyről foghatók. Az elmúlt évek hálózatfejlesztéseinek köszönhetően a beltéri vételi lehetőségek tovább bővültek, különösen a nagyvárosokban és közvetlen környékükön.

Az analóg hálózatok lekapcsolási időpontjához közeledve további robbanásszerű növekedés várható a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásokat használók számát illetően, hiszen a piackutatások alapján közel 500 ezer háztartás továbbra is kizárólag az analóg földfelszíni televíziós szolgáltatást használja. Az Antenna Hungária reményei szerint az analóg szolgáltatást használók túlnyomó többsége a digitális földfelszíni szolgáltatásra áll át, így év végére már akár egymillió háztartás használhatja a MinDig TV-t, amellyel az AH a legnagyobb hazai digitális televíziós szolgáltatóvá válhat.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények