Android-nyomás az autóiparban

Hirdetés

A ma induló Las Vegas-i CES (International Consumer Electronics Show) szakkiállításon jelentette be az Open Automotive Alliance (OAA) nevű iparági szövetség, hogy a Google közreműködésével a General Motors, az Audi, a Honda, a Hyundai, illetve a chipgyártó Nvidia közösen munkálkodnak azon, hogy 2014-ben minél szélesebb körben alkalmazzák a mobil eszközökön nagy karriert befutott Android operációs rendszert a járművekben is.

Az OAA közleményében leírják, hogy a nyílt platform és az erre épülő fejlesztési modell különösen kedvező az elektronizálást fejlesztő autógyártóknak, és várhatóan nagy jövő előtt áll az Androidra épülő rendszerek kialakítása. A gépkocsikban alkalmazott operációs rendszereknek természetesen speciális jellemzőkkel is rendelkeznie kell, ezen már dolgoznak, de részleteket csak később kívánnak közölni.

Az Audi és a Google együttműködése e téren már rendelkezik múlttal, de az igazán fontos a bejelentésben, hogy a General Motors, a világ legnagyobb autógyártója is csatlakozott, ráadásul a két nagy ázsiai céget is sikerült megnyerni.

Azóta történt

Előzmények