Nem igaz, hogy indiaiak működtetik az Amazon pénztármentes technológiáját

A saját boltjaiban már nem erre a technológiára építene az Amazon, de külsős üzletekben egyre több helyen alkalmazzák a pénztármentes megoldását. Azt mondják, tévhit, hogy indiai emberek figyelik a vásárlókat a rendszer helyett.

Az Amazon közölte, hogy a pénztármentes technológiáját idén még több külsős boltba eljuttatja – annak ellenére, hogy a saját üzleteiben egyre kevésbé alkalmazza azt.

Az Amazon szerint nagyjából 140 üzlet használja a Just Walk Out rendszert, aminek a segítségével egy app alkalmazásával lehet bemenni a boltba, majd egyszerűen kisétálni a boltból a termékekkel, fizetés nélkül – utóbbi ugyanis automatikusan történik, nem pénztárgépnél. Idén több mint megduplázzák az ilyen üzletek számát.

A The Information és más lapok nemrég aggasztó jelentést tettek közzé: Indiában állítólag úgy működik a rendszer, hogy nagyjából 1000 ember figyeli a vásárló ügyfeleket, és ellenőrzi manuálisan a vásárlásokat. Állítólag 1000-ből 700 tranzakciót kellett 2022-ben átnézni, de az arány az AI jelenlegi korszakában sem szokatlan.

Az Amazon közleménye szerint nem igaz, hogy a rendszer helyett dolgozók figyelik az élő vásárlást, és így generálnak nyugtát. Ezt automatikusan végzik a gépi tanulási algoritmusok, de az emberi dolgozók segítenek javítani a pontosságot.

A Just Walk Out technológia eljut stadionokba, repterekre, de az Amazon saját Fresh boltjaiban ehelyett inkább okos-bevásárlókocsikat alkalmaznak a jövőben. Ezek rögzítik a termékeket, valamint digitálisan számláznak a boltból való távozáskor. Az Amazon szerint a vásárlók ilyen kosárral eleve többet költenek.

A Just Walk Outtal mindenesetre sok fennakadás van, az ügyfelek nem mindig értik, hogyan működik, a rendszer lecsúszik termékekről, a nyugtát pedig néha órákkal vagy napokkal később küldik ki. Az Amazon az utóbbi hónapokban is folytatta a leépítéseket, ez a kereskedelmi részleget is érintette.

Azóta történt

Előzmények