Az Amazon elvinné az USA-ból a drónfejlesztését

A távirányítású eszközökkel végzett áruszállítás módszerén (Amazon Prime Air) dolgozó Amazon tegnap bejelentette, hogy fontolgatják a drónokkal foglalkozó kutatás és fejlesztés külföldre telepítését, ugyanis elégedetlenek az amerikai hatóságok tevékenységével – írta meg a Reuters hírügynökség.

A közlemény hátterében az áll, hogy az Amazon még júliusban beadott egy kérelmet az amerikai légügyi felügyelethez (Federal Aviation Administration – FAA), melyben dróntesztekre kértek engedélyt, ám azóta sem kaptak választ.

A tavaly év végén bejelentett projektről az IT café is beszámolt, és akkor megírtuk, hogy a cég elektromotoros drónjai nagyjából 15 kilométeres hatósugarúak, a kézbesítési helyet a GPS segítségével találják meg. A kis gépek teherbírása körülbelül 2,5 kg, és félórás kiszállítási határidő vállalását tervezik velük.

Az FAA már hat olyan vállalkozásnak is engedélyt adott tesztekre, akik szintén drónokat akarnak üzemeltetni, ám az Amazon nincs köztük. A vállalatnak egyébként már van egy drónokkal foglalkozó laborja Nagy-Britanniában, Cambridge-ben.

Azóta történt

Előzmények

  • Várakozási légtér

    Dicséretes, hogy az adatvédelemmel foglalkozó hatóság valószínűleg még időben megkezdte a felkészülést a robbanás előtt álló „drónhelyzet” kezelésére, ám ajánlásával kapcsolatban felmerülnek kérdések.

  • Mire jó egy drón? Hogy telefont vigyen a börtönbe

    A raboknak sok mindenre van szükségük, amit a belső szabályzat nem enged, és úgy tűnik, a modern technológia segíthet nekik.

  • Oroszországban már drónnal viszik ki a pizzát

    A szolgáltatást kínáló cég vezetője szerint nem büntethetik meg a vállalkozást, ugyanis olyan szabályok megsértéséért nem lehet elmarasztalni őket, amelyek nem léteznek.