Kényszerűségből cseréli az Amazont a Kickstarter

Tavaly ősszel már lehetett tudni, hogy változások lesznek, illetve bizonyos pénzügyi termékek kikerülnek az Amazon égisze alól. Szeptemberben változott az általános szerződési feltételek szövegezése, októberrel kivezették az egymás közötti ingyenes pénzküldés lehetőségét (ez havi maximum 1 000 dollárig díjmentes volt).

A Kickstarter tegnap a vállalati blogján jelentette be, hogy a változások őket is érintik, így az Amazon helyét a pénzügyi területeken a Stripe veszi majd át. Az árak alapvetően nem változnak, a Kickstarter továbbra is a projekt összértékének 5 százalékát, a Stripe pedig az Amazonhoz hasonlóan 3-5 százalék közötti sápot szed.

Amellett, hogy a Kickstarter sem tagadja, a váltásnak az volt az oka, hogy "az Amazon pénzügyi terméke megszűnt, amit használtunk", előnyöket is sikerült összegyűjteni. Ezek között szerepel, hogy nem kell az Amazonnál regisztrálni, megvárni a visszaigazolásokat, hanem a Stripe rendszerén keresztül lehet pénzt küldeni vagy fogadni.

A nosztalgikus hangulatban a Kickstarter blogján kiderül, hogy 1 milliárd dollár folyt át eddig az Amazon pénzcsapjain, ennyi támogatást utaltak át ugyanis a felhasználók a Kickstarter indulása óta. A közösségi finanszírozásban izgalmas dolgokat megvalósító gyűjtőoldal szerkesztői úgy döntöttek, a Facebook és a Twitter által is használt fizetési megoldás, a Stripe mellett teszik le a voksukat. A felhasználást érintő pontos jutalék-mérték ide kattintva tekinthető meg, a nem teljes projektek (ahol visszakerül a pénz a támogatókhoz) továbbra sem vonnak költségvonzatot maguk után.

Azóta történt

Előzmények

  • 12-24 százalékkal drágultak januártól a digitális javak

    Az elektronikus könyvek akár 24, az online vásárolt szolgáltatások, filmek, zenék pedig 12 százalékkal lettek drágábbak. Most tényleg az EU tehet róla.

  • Az Amazon elvinné az USA-ból a drónfejlesztését

    A vállalat lassúnak tartja az engedélyeztetési eljárás, mivel ők minél hamarabb szeretnék megkezdeni a teszteket, hogy a tervezett 2015-ös indulás ne kerüljön veszélybe.

  • Ötezer dollár, ha felmondasz

    Úgy tűnik, sikeres és terjed az a program, amelynek célja a kitalálója szerint az, hogy a munkavállalók gondolkodjanak el jövőjükön. Szeretnék, hogy a tudatos és lojális alkalmazottak maradjanak a cégeknél.