Próbálja ki az Adobe új programját, a Photoshop Lightroom 2.0-t!

Hirdetés

Az Adobe tegnap kibocsátotta fotósoknak szánt új szoftverének, a képszerkesztő és képmenedzselő Lightroom 2.0-nak tesztverzióját. A 2006-ban debütált program azzal hozott komoly változást a piac e szegmensében, hogy egyetlen alkalmazásba igyekeztek belesűríteni mindazokat a funkciókat, amelyekre egy képekkel foglalkozó szakember vagy szenvedélyes hobbifotós addig más-más szoftvert használt. Az 1.0 által megteremtett hagyományhoz híven az új változat kialakításánál is figyelembe vették a szakma óhajait, s ahogy Tom Hogarty, a Lightroom termékmenedzsere írja blogjában, ez a továbbiakban is így marad, s emellett megígérte, hogy a végleges változatra már nem kell annyit várni, mint a 2.0-s verzióra.

lightroom

A Lightroom 2.0 – mely a vállalat termékei közül az első, amely támogatja a 64 bites Windows Vistát és az OS X 10.5-öt – sok átalakításon és apró javításon esett át, például már lehet két monitoron dolgozni vele, a Smart Collection nevű eszközzel pedig címkézve, illetve metaadatok alapján lehet rendszerezni és keresni a képeket. A változások teljes listája letölthető PDF-formátumban Tom Hogarty oldaláról.

lightroom

Az 1.0-t használók számára a tesztidőszak tegnap kezdődött, augusztus 31-éig tart, s ők meg is hívhatnak másokat is tesztelésre. De rajtuk kívül bárki letöltheti a 30 napig használható verziót az Adobe honlapjáról (regisztráció szükséges).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények