Adobe: alamizsnával a szoftverlegalizálásért?

A legális szoftverhasználat fontosságára hívja fel a figyelmet, valamint felszólítja a cégek vezetőit szoftvernyilvántartásuk rendezésére az Adobe új magyarországi szoftverlegalizációs kampánya, amely a ''Legális szoftverek – nyugodt éjszakák'' nevet viseli. A társaság a Trans-Europe Kft. közreműködésével június folyamán több mint 9 ezer kis- és középvállalkozást keres meg postai levélben.

A küldemény egy – a vállalat közleménye szerint "rendkívül kedvező" – ajánlatot is tartalmaz: akik június 30-ig beszámolnak az Adobe-nak szoftvernyilvántartásukról a levélhez mellékelt formanyomtatványon, vagy elektronikus úton, azok most egyszeri – más akcióval össze nem vonható – 5 százalékos kedvezményt kapnak az Adobe szoftverek árából.
(Engedjenek meg egyetlen hozzáfűzést, persze ehhez most gondolatban kirakjuk a hivatalos jelzést: IT.news szubjektív. Ez az a fajta engedmény, amelyet véleményem szerint egy ilyen volumenű cégnek súlyosan égő leírni. Értem én, hogy egy nekik teljesen jogosan járó bevételért kénytelenek ilyen módszerekkel megküzdeni, és valójában egy huncut fillér engedményt sem kéne adniuk senkifiának, de ebben az esetben alapozzanak pusztán az üzleti felhasználók jogérzékére, vagy a szankcióktól való félelmükre, de ne kínáljanak alamizsnát – a szerk.)

A hazai partner Trans-Europe Kft. egy másik – szintén június 30-ig élő – ösztönzőakcióval is kiegészíti a szoftverlegalizációs kampányt, amely az üzleti felhasználóknak kínál kedvezményes licencelési lehetőséget. A program alapja a beszerzések nagyságrendjén alapuló lépcsőzetes mennyiségi árengedmény, így az "ÖsszPontosítson" akcióban 3600 pontot összegyűjtve 10 százalékos kedvezményhez juthatnak az Adobe vállalati ügyfelek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények