A Google és a Facebook képviselője is jön a magyar konferenciára


A kifejezetten magas színvonalúnak ígérkező konferenciát, ahol Jóri András párbeszédre hívja a közösségi oldalak és alkalmazások megalkotóit, az alkalmazókat és az önszabályozó szervezeteket, Thommas Hammarberg, az Európa Tanács emberi jogi biztosa nyitja meg. A Facebook, valamint a Google képviselője a fejlesztési irányokról, a gyorsan megújuló alkalmazásokról és a magánszféra-védelem eszközeiről tartanak előadást. A közösségi hálók kockázatairól beszél a cseh adatvédelmi iroda és a német Schleswig-Holstein tartományi információs biztos munkatársa. A közép-európai tapasztalatokról a lengyel, szlovén és magyar adatvédelmi szakemberek, közösségi hálók képviselői beszélgetnek. A hazai alkalmazott adatvédelmi megoldásokról beszél az iWiW jogtanácsosa és a legnagyobb hazai online társkereső oldal kutató-elemzője.

A gyerekek védelmének módjairól tart előadást Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, a veszélyekről és az adatokkal való bűnügyi visszaélésről beszél a Nemzeti Nyomozó Iroda, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Legfőbb Ügyészség képviselője. Az érdekképviseleteket a Magyar Tartalomipari Szövetség, a szabályozó szervezeteket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság képviseli.

A konferencia második napján az Európa Tanács Adatvédelmi Egyezménye elfogadásának 30. évfordulójáról emlékeznek meg a résztvevők. Az egyezmény az európai adatvédelmi jog első fontos nemzetközi dokumentumának tekinthető.

A konferencia online követhető az adatvédelmi biztos honlapján és az Origo oldalairól. A szervezők várják a felhasználók kérdéseit, amelyekre az előadók a helyszínen válaszolnak.

Azóta történt

Előzmények