Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
misx
senior tag
Nekem ehhez csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy a közösségi oldalakon egyes emberek profiljai lassan szakmai önéletrajznak is elmennének. Nemcsoda, hogy a munkáltatók is néha-néha utánanéznek a jelentkezőknek. Természetesen a reklámcégeknek is remek táptalaj egy-egy ilyen profillap, ahol sokszor még a lakcím, telefonszám is szerepel. És ezen már az sem segít, ha csak az ismerősök láthatják ezen adatokat, mert ha fűt-fát bejelölnek, akik már egyszer elsétáltak mellette, akkor ugrott az egész.
-
WonderCSabo
félisten
Ha Jóri András éppen nem izgalmas előadásokat tart, utánanézhetne, h. az általa letiltott Googlen kívül esetleg vki más nem készít-e street view fotókat Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
akinek a profilja szakmai önéletrajzank is elmegy, az teljesen tudatosan csinálja és tisztában van vele, hogy mit csinál, feltehetően azért, hogy mások lássák. ez a modern kori networking, amihez hozzá tartozik, hogy többet osztasz meg tudatosan.
cukorhegy meg a másik véglet aki teljesen visszaél ezzel, ő csak az információból nyerhető profitot nézi, szarik a privátszférára. ez egyébként a facebook beállítási képességeiben is megnyílvánul.
amúgy szerintem előbb-utóbb borulni fog a bili és kénytelenek lesznek komolyan megváltoztatni a default beállításokat a privátszféra védelmében, mert kötelezni fogják rá a bíróságok....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Morden24
nagyúr
válasz WonderCSabo #2 üzenetére
Nos ja, a NORC-ot is ki kéne vágni a picsbe.
Sectumsempra - For Enemies
-
Én csak azt nem értem, hogy miért baj a Gúgül Sztrít Vjú... Szóval ha bárki odamegy, és szétnéz IRL, az ugyanazt látja.
Az ilyesmivel mindig azoknak van baja, akiknek van takargatnivalója.Amúgy az adatnyilvánosság tényleg jól jönne már. Mondjuk nem csak internetileg, hanem valóban megvalósítva az üvegzsebet, stb.... ...felelősségre vonhatóságot (vicc, hogy mindenféle alja munkáért felelősséget kell vállalni, és legfölső szinteken meg semmi).
A FB meg iwiw profilok meg, mindenki azt pakol ki, amit akar. Ha ebből baja lesz, az nem hinném, hogy az adott oldal üzemeltetőjéne a hibája. Viszont a munkahelyeknek áskálódása az ember kapcsolataiban meg túl van az etikai határon, még akkor is ha törvényes.
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
adatvédő
csendes tag
Az adatvédelem a közösségi portálokon elsősorban a felhasználók felelőssége.
Amit egyszer kiadsz magadról, nem törölheted le persze más kérdés, hogy ki és mire használja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 100%, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Prémium érdekel? X570 AORUS MASTER AM4 INGYÉ FOX
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Tölővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Playstation Plus Premium 24 hónap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest