A YouTube első ötvenmilliós csatornája közelít

Még soha, egyetlen felhasználó csatornájára sem iratkoztak fel ötvenmillióan. A top tíz harminc százaléka nem zenész.

A YouTube legnagyobb feliratkozószámával Felix Arvid Ulf Kjellberg (PewDiePie) büszkélkedhet, csatornája hamarosan átlépi az ötvenmillió feliratkozót. Bő három éve lett ő a legnépszerűbb a videómegosztón, köszönhetően a videojátékos anyagainak, illetve a sokak által kedvelt humorának, kellően feszes vágási technikájának. Négy éve vlogot is készít, követői imádják.

A második helyen a chilei German Alejandro Garmendia Aranis (HolaSoyGerman) áll, jócskán lemaradva, 30 millió rajongóval. Igaz, neki van még egy csatornája, a JugeaGerman, a kettő együtt már 45 millió felett jár. Garmendia az első YouTube sztár, akinek két csatornája is átlépte a tízmilliós követőszámot.

A top tízben rajtuk kívül egy kivétellel zenészeket találni: Justin Bieber, Rihanna, Smosh, a One Direction, Taylor Swift, Katy Perry és Eminem rendelkezik a legnagyobb rajongói táborral, közéjük ékelte be hatodik helyre magát a végigjátszásokkal és vloggal népszerűvé váló Ruben Doblas Gundersen (ElrubiusOMG). Még a tizedik Eminem is húszmillió felett jár. A feliratkozók alakulását hozzávetőleges pontossággal az Influencer Marketing Hub oldalán is meg lehet tekinteni. Vajon ki lesz PewDiePie ötvenmilliomodik követője?

Azóta történt

Előzmények