Új hozzászólás Aktív témák
-
nickwaren
tag
-
Béééla
őstag
Rohadt unalmas hogy valami szellemi magas lóról próbálsz mindenhol kötekedni, kiragadsz részleteket és rázod, mint foxi a lábtörlőt.
Rohadtul nem arról van szó, de hogy ne tűnj fogalmatlannak, szép latin kifejezéseket próbálsz durrogtatni, hátha attól meglesz a látszat...
Ennyire még sose passzolt emberre ez a snitt...Bélabá
-
veterán
Én a demóban hiszek ha kipróbálásról van szó, de ha nincs, akkor jól jöhet egy összefoglaló...
Az, hogy te miben hiszel a lőtéri kutyát nem érdekli, és nem is zavaró. Az már neccesebb, hogy ex katedra kijelentesz dolgokat valamilyen szellemi piedesztálról, és annyit tudsz felhozni érvként, hogy neked speciel nem jön be. Persze lehet így vitázni, csak ne lepődj meg, ha ezért megmosolyognak.
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
válasz nickwaren #36 üzenetére
Leginkább a csatornádról gondoltam
@kpbendeguz:
Lehet pl. hasznos, informatív és egyben szórakoztató
Mind, amit felsoroltam ellenpéldaként, egyiket se teljesíti
Igen, a gameplay az egyik legjobb példa, mindenki azt hiszi hogy ha egy srác befutott az idétlen sipákolással, akkor ő is be fog. Én a demóban hiszek ha kipróbálásról van szó, de ha nincs, akkor jól jöhet egy összefoglaló, és nem az hogy orosz gyerek mit bénázik 320*240-ben, recsegős mikrofonnal.Bélabá
-
törölt tag
A népszerűség vs. minőség örök témája az értelmiségi kultúrharcnak, jellemzően minden oldal a másik szélsőségességével igazolja a saját létjogosultságát (a 100 nézőt sem vonzó, de százmilliókba kerülő művészfilm alkotója a Sas Kabaréval példálózik, a Muzsika TV meg az Art Channel nézettségével).
Kb. közhely, hogy a népszerűség és a minőség között sosem volt direkt összefüggés, viszont sokaknak meglepetés lehet, hogy műfaj és a minőség között sem.
Lehet pl. hasznos, informatív és egyben szórakoztató termék-kicsomagolás, reakció, gameplay, tutorial, akármi videókat is csinálni, meg lehet ugyanabból szart is, amikor az arab gyerek felrak egy függőleges képarányú életlen mobilfelvételt, amin tört angolsággal nyökög, és a 10 percből 8-ban a csatornáját reklámozza.Nem az újonnan megjelent youtube műfajokat érdemes tehát fikázni, hanem azokat, akik rosszul csinálják.
-
HuMarc
veterán
Ez már nagyon alufóliasisakos téma. És a hiba nyilvánvalóan véletlen volt. Simán előfordulhatna, hogy a YT csak a nézettség 60-80%-át jeleníti meg (akár mindenkinél, akár csak bizonyos, nem kívánt elemeknél). A lényeg, hogy ha tényleg szándékosan akarják valakinek a nézettségét csökkenteni, azt simán megtehetik egyedileg, úgy, hogy azt senki ne vegye észre. Akkor miért tennének bele szándékosan egy olyan hibát a rendszerbe, ami legfeljebb közvetetten befolyásolja egy videós bevételeit, és ami olyan természetű, hogy hamar fény derül rá?
-
nickwaren
tag
Melyik részéről szeretnél linket? A hivatalos álláspontokat és számításokat megtalálod oktatási anyagként a Youtube Creator Academy-ben itt meg csemegézhetsz, hogy időnként mennyire gáz a helyzet vagy esetleg PDP videói, ahol a rendszer problémáiról beszél. De sok minden csak empírikus tapasztalat. A CPM - nézettség arányáról most próbálok infót szerezni a support-tól, de küldtem nekik erről egy minta képet és azóta hallgatnak
-
Béééla
őstag
válasz #06658560 #32 üzenetére
Te sem nézted meg mi van az aláírásban, nem baj
És a különbséget sem sikerült felfedezni a semmitmondó faszság és az általad említett témák között?
@Tapsi
Milyen faszán eldöntötted, hogy mi is számít hozzáadott értéknek, és mi nem! Mi lenne, ha ezt a közönségre bíznánk?
Ha a "közönségrre" bízzuk, akkor az Éjjel-nappal Budapest, Barátok közt és a telejósda lenne a top 3 minőségi hazai tartalom. Ha a tecsősre, akkor pedig a "számítógépen játszva sikítozás" lenne a csúcs. A "rászartam a vászonra de te úgyse értenéd" lenne a másik fele.@nickwaren:
Érdekes amit írtál
Bónusz: bedobnád a linket? Kíváncsi lettem rá.Bélabá
-
nickwaren
tag
Kb. kicsivel több, mint fél éve helyezte előtérbe a nézési időt a YT. Meg ha jól vettem észre, akkor ugye ez befolyásolja az Oldal CTR-t és a Megjelenítési CTR-t ami viszont befolyással van a bevételre Illetve igazad van a hosszabb nézési idő segít, hogy előrébb kerülj a listákon, ami a nézettséget növeli, ez viszont csökkenti a CPM-et. (Ez csak minimális tapasztalat egy aprócska csatornával: 3,4k feliratkozó és átlag havi 200k nézettség - bevallom, hogy full gagyi tartalommal - android gameplayek)
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
Olvastál aláírást?
Látom nem.Moleculez kolléga értette meg igazán.
Lehet celebkedni és semmitmondó eseményekről vlogot csinálni, meg lehet 1000 degree knife vs. bármi, will it blend és aktuális iPhone-grillező videókat is "forgatni", semmi szellemi termék nem keletkezik.@nickwaren
A 30. másodperctől számolja 1 megtekintésnek és minél hosszabb ideig nézed annál jobbat teszel az adott videóssal (valósan nem a megtekintések száma, hanem a nézési idő tudja nagymértékben befolyásolni egy videós bevételeit)
Legfeljebb a reklámra kattintással lehet befolyásolni a videós bevételeit. Talán az ajánlásokba bekerülhet, ha iszonyat szerencsés, arra esetleg lehet hatása a nézettségnek. Kis csatornaként... Sok sikertBélabá
-
Béééla
őstag
És most hasra kéne esni hogy valaki kénytelen termelő munkára átállni, és nem elég este videóra vennie hogy "ma mi volt az isiben"?
Inkább a red-et kéne ide is kiterjeszteni.Nem mondom, jó dolog ha valaki el tud érni akkora nézettséget hogy reklámból megél, a probléma hogy mivel...
Bélabá
-
-Gerzson-
aktív tag
Mit tekint megtekintésnek a YT? nem találtam erről pontos leírást.
Általában 5-10 perces filmeket nézek, de pl. a bevezetést, vagy időnként érdektelen részeket átugrok.
A teljes megnézés számít vagy esetleg pl. legalább 75%-a a filmnek? -
törölt tag
Kedves Vlogger!
Az utóbbi napokban tapasztalt folyamatok kiértékelése alapján tájékoztatunk, hogy már cask harmincötezer-háromszáztizenkilenc embernek kell feliratkoznia a csatornádra ahhoz, hogy ne kövessen senki. Amíg ez teljesül, a csatornádon és videóidban történt reklámelhelyezésekért megtekintésenként három centet vagyunk kénytelenek felszámolni. A számlát minden hónap első napján Los Angelesi idö szerint 12:00- ig küldjük az általad a regisztrációkor megadot E-Mail címre.
További jó vloggerkedést kíván a Youtube csapata
-
Ghoosty
őstag
Jogos a panasz, de alapvetően mindegy, egyik esetben sem látom megalapozottnak. De még te magad is úgy írod "néhány ritkább". Magyarul a gyakorlatban nem használható információ, mert ha jobb minőségre van igény, úgy is bele kell nézni a többibe is.
Ez nálam így nézne ki:
De jó megtaláltam, nézzük az első találatot.
Ez tényleg jó, nincs meg jobb minőségben?!
Nézzük a többit.
Na az 5 találatból a 3. a legjobb, ezt elmentjük.Nem vagyok nagy youtube rajongó, de/ezért számomra is nagyon meglepő, hogy a nézőknek fontos, hogy mekkora megtekintésű egy video.
-
.mf
veterán
Nem követők, hanem megtekintések száma; és pl. néhány ritkább koncertfelvétel, album, hasonszőrű esetén szokott lenni összefüggés. NB: a hsz, amire reagáltam, nézettséget ír, nem követők számát.
Out: kinek pap, kinek paplan. I pity the fool aki kihívás-videókra fecséreli idejét, amikor sokkal érdekesebb és értelmesebb dolgok is vannak fenn, mint ezek a botcsinálta celebek.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
k3nnny
csendes tag
Az még mindig nem tiszta hogy kerül 30k nézettségű amerikai focis amcsi csatorna videója (meg hasonló sok szemét) a magyar "felkapott" szekcióba. Ugyan itt a mari.mp4 videóra, hogy kerül 40+k megtekintés ami 6 másodperc és 1 kép.
Plusz csatorna ajánlások visszaesése, emiatt erős nézettség csökkenések stb.
Vannak itt anomáliák bőven -
cami][us
senior tag
/pol/
-
nickwaren
tag
válasz #54625216 #11 üzenetére
A YT adatok megbízhatósága hit kérdése. Kb. 3 hete volt pont nézettségi hibájuk, nagy mértékben más össz. nézettséget mutatott a csatorna főoldala, a YT mobil app-os Analitycs-je és a sima Analitycs. Az eltérés a csatorna méretétől függött, de az első kettő javára akár milliós plusz is lehetett. Erre is a SocialBlade hívta fel a YT figyelmét, amit aztán megoldottak, úgy hogy mindent az alacsonyabb értékhez igazítottak..... A bevételeket is akár még a hónap lezárása után is csökkenthetik, akár több nappal később is... A probléma, hogy egyáltalán nem követhetőek az adatok, pl az Adsense rendszerben szereplő adatok köszönő viszonyban sincsenek a YT rendszerben lévővel és elég sokszor bele is nyúlnak.
-
törölt tag
Inkább az a kérdés, hogy ha egy ilyen amatőr hiba simán átment a minőségellenőrzésen és 4chan-os hülyegyerekek trollkodása kellett ahhoz, hogy a youtube egyáltalán elismerje a hibát, akkor a nézettségi adatok, amik alapján a kifizetéseket végzik mennyire megbízhatóak egyáltalán.
-
Zirowe
nagyúr
Mondjuk ezt pont nem értem.
Én a videó címe és a szerzője alapján döntöm el, hogy megnézem vagy sem, a nézettségre és a like/dislikeokra magasan teszek.
Szomorú, hogy egyesek ez alapján döntik el mit néznek meg.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
hemaka
nagyúr
haha
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
oriic
HÁZIGAZDA
Időközben a hibát javították ha jól látom.
Live-Die-Respawn
-
ericssonfan2
tag
Véletlenül kétszer volt i-- a kódban?
"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."
-
Myers
senior tag
El tudom képzelni, hogy néhányan szerencsétlen, mimózalelkű már az öngyilkosságra gondolt, miután meglátta, hogy esik a nézettsége.
Kár hogy ezt a hibát nyilvánosságra hozták.
http://www.muszaj.hu/
-
... és azt sem, a YouTube/Google fizet-e kártérítést a valósnál alacsonyabbnak hazudott nézettségi számok miatt.
A tej élet, erő, egészség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Gumi és felni topik
- Robotporszívók
- Vicces képek
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s