A T-Mobile is résztvesz a Java Verified Programban

A héten San Franciscoban megrendezett JavaOne konferencián a Motorola, a Nokia, a Siemens, a Sony Ericsson és a Sun Microsystems együttesen bejelentették, hogy az Orange és a T-Mobile Europe mobilszolgáltatók csatlakoztak a Java Verified Programhoz, melynek célja, hogy egységesítse a mobiltelefonokra kifejlesztett Java-alkalmazások bevizsgálásának és minősítésének folyamatát. 2004. július 1-jétől az Orange és a T-Mobile Europe is megköveteli, hogy a vezeték nélküli hálózataikon terjesztett új mobil Java-alkalmazások teljesítsék a Java Verified Program előírásait.

Hirdetés

2004 februárja óta, amikor a Motorola, a Nokia, a Siemens, a Sony Ericsson és a Sun Microsystems útjára indította a kezdeményezést, a Java Verified Program lényegében szabvánnyá vált a mobil Java alkalmazások tesztelésében. Piaci elismertségének jele, hogy a programhoz csatlakozó mobilszolgáltatók együttesen több mint 100 millió előfizetőt szolgálnak ki, a programhoz csatlakozó készülékgyártók pedig a globális piac 65 százalékát képviselik.

A Java Verified Program a fejlesztők számára hatékony módszert kínál a mobil tartalmak kipróbálására, népszerűsítésére és terjesztésére a végfelhasználók és előfizetők körében. Azok a fejlesztők, akiknek az alkalmazásai megfelelnek a Java Verified tesztkövetelményeinek, részt vehetnek az egyes tagcégek kínálta marketing- és disztribúciós programokban.

A Java Verified Programban való részvételre a www.javaverified.com címen lehet jelentkezni, ahol kiválasztható, hogy a programban résztvevő cégek közül melyik globális tesztszolgáltató vizsgálja be a kérdéses alkalmazást. Ezen a webhelyen megtalálható a vizsgálati folyamat, a tesztfeltételek és az árak részletes leírása is, valamint itt lehet csatlakozni a tagcégek marketing- és disztribúciós programjaihoz. A szolgáltatók, gyártók, kiadók és más érdeklődők a Java Verified programiroda címére írhatnak.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények