A Microsoft pályázatot hirdet gadgetek fejlesztésére


A díjak

A gadgeteket, más néven minialkalmazásokat vette célba a Google után a Microsoft is, és a nagy konkurens után ők is fejlesztői versenyt hirdetnek. A gadget egy olyan kis felület az asztalon vagy (jelen esetben) Windows Live rendszerben, amely a felhasználó érdeklődésének megfelelő információt hozza szinte pillantásnyi közelségbe, hiszen segítségével a munkaasztalon vagy a saját, testre szabott weboldalon azonnal elérhetjük a kívánt adatokat. Ezek a gadgetek képesek például RSS-hírcsatornák olvasására, így csak akkor kell felmennünk kedvenc hírportálunkra, ha valami érdekes cikk, hír, információ került fel. A felhasználási területeknek se szeri, se száma, csak a fejlesztők fantáziája szabhat határt.

Annak érdekében, hogy ezek az eszközök ténylegesen a leghasznosabb tartalmakat kínálják felhasználóiknak, a Microsoft fejlesztői versenyt hirdet, melynek célja egyrészről a hazai kreatív elképzelések tényleges megszületésének ösztönzése, másrészt a fejlesztői közösség megismertetése egy most induló, ugyanakkor roppant innovatív platformmal.

Az elkészült pályaműveket a www.gadgetcompetition.hu oldalon lehet nevezni, 2007. szeptember 30-áig. A gadgetek közötti sorrendet közönségszavazás dönti el. Szavazni október 1-jétől október 31-ig lehet az említett oldalon. A legjobbnak minősülő gadget készítője egy Microsoft X-Box Premium játékkonzolt kap játékokkal, a második helyezett egy SmartPhone-nal lesz gazdagabb, míg a harmadik helyezett Microsoft szoftvereket nyer. A szavazók között pedig 5 Windows Vista Home Premium operációs rendszert sorsolnak ki.

Azóta történt

Előzmények