A Symantec amatőr fotópályázatot hirdet

A Symantec második alkalommal hirdeti meg nemzetközi amatőr fotópályázatát, melyre augusztus 16. és október 16. között várják a pályamunkákat.

Az idei évben az érzelmek képi kifejezése kapja a főszerepet, ahhoz a jelenséghez kapcsolódva, mely szerint az online kommunikáció során a felhasználók pillanatnyi érzelmeiket gyakran hangulatjelek (emoticonok) segítségével fejezik ki, melyek már az üzenetküldő szolgáltatásokban is megtalálhatók. A Symantec ilyen, az életből elragadott, majd fényképezőgéppel megörökített hangulatjeleket, mosolyt, szemráncolást, dühös, vidám vagy meglepő arcvonásokat tükröző képeket vár a beküldőktől, amelyekkel éppen a számítógépük által(!) kiváltott érzelmeiket fejezik ki.

A versenyben résztvevők regisztráció után a Symantec erre a célra készített honlapjára tölthetik fel a fotókat .jpeg vagy .jpg formátumban, maximálisan 500 kB méretben. Mivel a szervezők valóban amatőr fotósok vetélkedésének szánják az akciót, a piros szem effektus eltávolításán kívül semmilyen digitális vagy egyéb változtatás nem alkalmazható a fényképeken. Egy felhasználó legfeljebb öt pályamunkát nevezhet, de egy hangulatjelhez tartozhat akár több kép is. Az értékelésnél egyenlő arányban veszik figyelembe az eredetiséget, a kreatív kifejezésmódot és a témahűséget.

Tavaly világ több mint 20 országából mintegy egymillióan látogattak el a verseny internetes oldalára, és közel 17 ezer fotó érkezett a nyár pillanatairól a Symantec által kezdeményezett nemzetközi fotópályázatra a világ minden részéről. Az amatőr fotósoknak meghirdetett versenyen a Természet és Tájak kategóriában egy magyar fotós, Daróczi Csaba téli napfényben fürdő magányos fát ábrázoló fotója nyerte el a fődíjat. Magyarország nem csupán az előkelő díjakkal ért el szép eredményeket: Franciaország és az USA után Magyarországról érkezett a legtöbb fotó a pályázatra, összesen 2070, amely alig marad el az Egyesült Államokból beérkező fotók számától.

A nyeremények:

– a verseny fődíja 10 ezer US dollár
– további öt első helyezettet hirdetnek ki a verseny végén, ők 1000 dollár jutalomban részesülnek
– emellet a verseny minden résztvevője nyer valamit, mivel az, aki beküldi pályaművét, 15 százalékos engedményt kap a Norton 360 vagy a Norton Save and Restore termék árából, e mellett kiválaszthat 3 darab, személyre szóló képeslapot a Kodak EasyShare képgalériájából.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények