Hirdetés

Odaítélték az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” címeket


A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette az Év információbiztonsági diplomadolgozata és az Év információbiztonsági szakdolgozata pályázat nyerteseit. Az idén második alkalommal kiírt pályázatokkal az az egyesület célja, hogy támogassa azokat az információbiztonsággal foglalkozó egyetemi és főiskolai hallgatókat, akik szakdolgozatukat vagy diplomadolgozatukat az információbiztonság témakörében írják.

2007-ben Gulyás Gábor György – a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója – nyerte az Év információbiztonsági diplomadolgozata-díjat és Árva-Szabó Péter – a Pécsi Tudományegyetem hallgatója – szerezte meg az Év információbiztonsági szakdolgozata címet.

Az Év információbiztonsági diplomadolgozata címet nyilvános pályázat alapján ítélik oda, melyen a magyarországi egyetemek nappali tagozatos hallgatói indulhattak. 2007-ben már nemcsak egyetemi hallgatók pályázatait várta az egyesület, mivel a főiskolai hallgatóknak is hirdettek egy nyilvános pályázatot az Év információbiztonsági szakdolgozata címmel. Az egyesület bíráló bizottsága egyhangúan ítélte oda Gulyás Gábor Györgynek az egyetemi hallgatóknak kiírt díjat az Anonim csevegő szolgáltatás vizsgálata hagyományos és mobil környezetben című dolgozatáért. Főiskolai hallgatók közül Árva-Szabó Péter Munkavállalói személyes adatok kezelésének gyakorlati problémái című dolgozatát díjazta a kiíró.

A nyertes diplomadolgozat pályázat a manapság igen nagy népszerűségnek örvendő csevegő szolgáltatásokat vizsgálja és tárja fel hiányosságaikat az anonimitás szemszögéből. A vizsgálat mellett egy saját fejlesztésű megoldást is bemutat a feltárt problémák megoldására.

A nyertes szakdolgozat arra vállalkozott, hogy a személyes adatok védelmének problémakörét a munkakapcsolatok világában értelmezze. A dolgozat készítője olyan érdekes kérdésekre próbál választ adni, mint: a munkáltatók élnek vagy visszaélnek adatkezelési hatalmukkal?; a gazdasági érdekek tényleg a személyiségi jogok elé helyezhetőek?

Az erkölcsi elismeréssel és jutalommal járó díjat az egyesület elnöke, Gasparetz András – adja át szeptember 19-én az egyesület XXVII. Információvédelem menedzselése elnevezésű szakmai fórumán . A rendezvényen az információbiztonsági szakemberek előadásai mellett a két nyertes pályázatot is ismerteti a két díjazott. A rendezvény az egyesület hagyományai szerint ingyenes, csupán előzetes regisztrációhoz kötött a részvétel.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények