A Microsoft folytatja a bevásárlást

A Microsoft tovább invesztál az it-biztonságba, amit korábbi cégfelvásárlások már előre jeleztek. Tegnap a FrontBridge is bekerült a nagy kosárba.

Hirdetés

A FrontBridbe technológiái révén a Microsoft teljes körű szűrési, titkosítási és archiválási megoldásokat tud nyújtani a levelező és azonnali üzenetküldő alkalmazásokhoz. A felvásárlással kapott rendszer ugyanakkor magas rendelkezésre állást és biztonságot is nyújt a FrontBirdge nyolc redundáns adatcenterből álló elosztott hálózata révén. A vállalat jelenleg 3100, főként kis- és középvállalati ügyfelet szolgál ki, de partnerei között szerepel az AT&T, az IBM és az NEC is.

A Microsoft idén februárban már bekebelezte a nagyvállalati it-megoldások piacán érdekelt Sybari céget is. A redmondiak szerint azáltal, hogy most már övék a FrontBridge és a Sybari is, választási lehetőséget tudnak nyújtani a vállalati ügyfeleiknek, hogy hosztolt vagy on-site vírus- és spamszűrő megoldást szeretnének-e használni.

Szintén tegnap kapott nyilvánosságot egy másik it-biztonsági céget, a Finjan Software-t érintő megállapodás. Ebben nincs szó teljes akvizícióról, csupán bizonyos biztonsági szabadalmak és egy kisebbségi részvénycsomag megszerzéséről. A dolog érdekessége, hogy a két szoftvercég idén februárban csúnyán összerúgta a port, amikor a Finjan alig pár órával a Windows aktuális hibajavításainak közzététele után részletesen illusztrált útmutatót közölt weboldalán a kijavított biztonsági résekről. A Finjan arra hivatkozott, hogy ők csupán tájékoztattak, a Microsoft szerint azonban felesleges biztonsági kockázatnak tették ki a felhasználókat, mivel azoknak még nem volt idejük letölteni a frissítéseket – az íratlan szabályok szerint az ilyen leleplezésekkel illik várni néhány napot. Most, hogy már partnerek lettek, a Finjan ettől minden bizonnyal tartózkodni is fog a jövőben.

Azóta történt

Előzmények