Átalakították a 4iG vezetését

A legfontosabb: elnök-vezérigazgató helyett elnök és vezérigazgató.

A 4iG Nyrt. ma a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelentette be, hogy szervezeti átalakításokat hajtottak végre a felsővezetésben.

Indoklásuk szerint a vállalatcsoport stratégiai, üzleti és operatív irányítás-átalakításának „célja az üzleti és integrációs folyamatok összehangolása, valamint a telekommunikációs és informatikai divíziók hatékonyabb támogatása”.

A fenti szervezeti átalakítás keretében szétválik az elnöki és a vezérigazgatói pozíció, amelynek következtében az igazgatóság elnöki pozícióját továbbra is Jászai Gellért Zoltán tölti be, akinek munkáját alelnökként Linczényi Aladin Ádám, a 4iG új vezérigazgatójaként pedig Fekete Péter
Krisztián
fogja segíteni.

A döntéselőkészítést az elnöki kabinet támogatja, amelynek vezetője dr. Skultéthy Kinga.

A cégcsoport tevékenységének, valamint a stratégiai és döntéshozatali folyamatainak előkészítésére testület kerül felállításra, amelynek tagjai lesznek:

  • Jászai Gellért Zoltán elnök

  • Linczényi Aladin Ádám alelnök

  • Fekete Péter Krisztián vezérigazgató

  • Tomcsányi Gábor operatív területért felelős általános vezérigazgató-helyettes

  • Blénessy László stratégiáért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes és igazgatósági tag

  • Thurzó Csaba Ferenc gazdasági vezérigazgató-helyettes

Az informatikai és a telekommunikációs divíziók üzleti tevékenységét Blénessy László felügyeli. Az informatikai divízión belül a műszaki és kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi pozíciók
átalakulnak igazgatói munkakörökké.

„Akvizíciós stratégiánknak megfelelően, tudatosan építettük és bővítettük a 4iG csoportot az elmúlt években. Ennek köszönhetően számos, egymást kiválóan kiegészítő ágazati kulcskompetenciát egyesítő, jelentős kapacitásokkal rendelkező nagyvállalatot vásároltunk meg, amelyek jelenleg 6.200 munkavállalót foglalkoztatnak 3 országban és 16 fontosabb tagvállalatból állnak. A működési stratégiánk legfontosabb eleme, hogy a tagvállalatok ne csak külön-külön, hanem vállalatcsoportként is jól, és nagyobb hatékonysággal működjenek az üzleti eredményesség tekintetében, támogatva a további dinamikus növekedésünket is” – mondta el Jászai Gellért, a cégcsoport elnöke.

Azóta történt

Előzmények