„Megtiszteltetés volt Mészáros Lőrinc jobbkezének lenni”

A rakétasebességgel növekvő informatikai vállalat, a 4iG legfőbb tulajdonosa interjúban beszélt a T-Systems Magyarország felvásárlásáról.

Jászai Gellért a Figyelőnek beszélt terveiről, és nagyinterjújának három legfontosabb mondanivalója:

  • a 4iG terjeszkedni kíván, egyre több informatikai területen, platformon megjelenni
  • a T-Systems Magyarország felvásárlása politikafüggetlen, egy hosszas gazdasági és üzleti egyeztetés eredménye
  • bár a többségi tulajdon megszerzésével a 4iG saját úton indult el, kiváló a kapcsolata a korábbi támogatóval, Mészáros Lőrinccel, aki befektetőként továbbra is jelen van

A cégvezető nem kívánt nyilatkozni a T-Systems Magyarország felvásárlásának áráról, mondván: az üzleti titok, de arra utalt, hogy magyar viszonyok között kifejezetten nagy értékű tranzakcióról van szó.

Jászai Gellért azt is elmondta, hogy korántsem álltak le a felvásárlásokkal, szeretnének mind több olyan informatikai vállalkozást megszerezni, melyeknek régiós hatásuk, vevőkörük is van, ugyanis így kívánnak a multinacionális vállalatok által dominált piacokon versenyképesek maradni – sőt terveik között szerepel olyan speciális cégek megszerzése, melyek szűk területen ugyan, de globális résztvevők.

A vállalatvezető végül így zárta a beszélgetést: „A sors úgy hozta azonban, hogy ma már nem abban a felállásban és üzleti kapcsolatendszerben építkezem tovább, nem a Mészáros-csoport részeként, hanem önállóan. Annak viszont örülök, hogy a barátom, Mészáros Lőrinc befektetőként továbbra is jelen van tőzsdei vállalatomban.”

Azóta történt

Előzmények