1992. május 5.

Az id Software kiadja a DOS alatt futó Wolfenstein 3D című játékot, a PC-re írt első FPS-t (first-person shooter). A II. világháborús környezetben játszódó programban a játékosnak egy amerikai katona bőrébe bújva kell kimenekülnie egy német erődítményből. A sztori nem eredeti, az öt évvel korábban megszűnt Muse Software Castle Wolfenstein című videojátékából származik, melynek jogait az id Software megvásárolta.

Azóta történt

  • 2002. július 4.

    A nemzeti ünnepen, a Függetlenség Napján az amerikai hadsereg America’s Army – Recon néven megjelenteti a később nagy karriert befutott számítógépes játék PC-s változatának 1.0-s verzióját. A fejlesztés közpénzből történt, mivel az ingyenes, taktikai „first-person shooter” játék bevallott célja a toborzás.

  • 1981. július 27.

    A Microsoft 50 ezer dollárért megvásárolja az IBM számára a Seattle Computer Productstól a 86-DOS operációs rendszer jogait. Az Intel 8086-os processzoraihoz Tim Paterson által fejlesztett, eredeti nevén QDOS (Quick and Dirty Operating System) rendszert a Microsoft később továbbfejlesztette, s PC-DOS, illetve MS-DOS néven dobta piacra a licencelés után két héttel megjelenő IBM személyi számítógépeken.

  • 1981. november 19.

    A Fülöp-szigetek elnöke, Ferdinand Marcos a közerkölcs és a fiatalok lelki egészségének védelmére hivatkozva betiltja az országban a videojátékokat, a lakosok két hetet kaptak arra, hogy megszabaduljanak a készülékektől.

Előzmények

  • 1991. február 1.

    Négy Softdisk-alkalmazott, John Carmack és John Romero programozó, Tom Hall játéktervező és Adrian Carmack rajzművész Dallasban megalapítják az id Software videojáték-fejlesztő céget. A 2009 óta a ZeniMax Media tulajdonában lévő vállat nevéhez többek között olyan játékok fűződnek, mint a Commander Keen, a Wolfenstein, a Doom, a Quake és a Rage.