A 180 zettabájt adat 90 százalékát az utóbbi 2 évben generálták az emberek

Egy együttműködés kapcsán árulta el ezt az érdekes adatot a Google Cloud alelnöke.

A Google és a Symphony a napokban kezdtek együttműködésbe, lényegében hangelemzést kínálnak majd a Google Cloud generatív AI-s platformján keresztül, bankoknak és befektetési cégeknek, hogy megfelelhessenek a szigorodó hatósági előírásoknak.

A Vertex AI a Cloud9-et turbózza fel, a beszédet jobban alakítják szöveggé és javul a természetes nyelvi feldolgozás, de olyan adatok is kinyerhetőek, amelyekkel befolyásolhatóak az eladások, kereskedések, ügyfélélmény.

A közlemény legérdekesebb része azonban az, hogy Phil Moyer, a Google Cloud egyik alelnöke hangsúlyozta: évente 50-60 százalékkal több adattal kell megbirkózni. A Földön most már 180 zettabájt adat van, ennek 90 százalékát pedig az utóbbi 2 évben generálta az emberiség.

Az egy jó kérdés, hogy erre valóban szükség van-e, ez egy jó irány-e, amit az utóbbi években látunk. A trend megfordulása mindenesetre nem valószínű.

Moyer szerint olyan szintet értünk el az adatgenerálásban, amit az emberek már nem képesek kezelni. Ezért jöhet majd jól a generatív AI, hogy gigantikus adathalmazokkal boldoguljon.

Előzmények