1500 új figura, melyek minden platformon azonosak

Egységes megjelenéssel és hat színárnyalattal érkeztek a Facebook új hangulatjelei. A vigyorgó széklet szebb nem, csak még vidámabb lett.

Az igen eredeti programnyelv bemutatásakor különböző hangulatjeleket is tettünk hírünkbe, hiszen ezekre épül az Emojicode. A fórumban többen is képernyőképekkel illusztrálták a megoldás legnagyobb problémáját, a különböző rendszereken különbözően megjelenő emojikat. Többek között az ebből fakadó félreértéseket küszöböli ki a Facebook azzal, hogy platformfüggetlen, egységes ikonokat vezet be.


[+]

A napokban a közösségi oldal minden felhasználójához elér az 1500 új figura, melyek jellemzően az idén bevezetett Reakciók stílusát követik, nagy részük pedig hat különböző színárnyalatban elérhető.

Kár hogy zöld nincs
Kár hogy zöld nincs

A Facebook komplett szériát készített női karakterekből, hogy megelőzzön mindenféle szexista címkézést, így egyaránt vannak férfi és női futók, rendőrök, sőt a klasszikus apa-anya-gyerekek felállás mellett mindenféle variációt előkészítettek.

 


[+]

A különböző kategóriákban elérhetőek a mosolyok és emberek, az állatok és a természet, az étel-ital, sport, utazás és helyek, a mindenféle objektumok, szimbólumok és zászlók. Valamiért 42 nemzeti lobogó került bele a rendszerbe, ezek közül például a magyar is hiányzik. Cserébe viszont többé nem lesz abból gond, hogy az egyik felhasználónál elpiruló arcot a másik fél egy másik rendszeren esetleg agresszívnek ítéli meg, mivel még az iOS-t használó mobileszközökön is sikerült elérni, hogy ugyanúgy, ugyanazok a karakterek jelenjenek meg, mint a böngészőben, vagy Androidon.

Előzmények